Kabotaj Bayramý olarak kutlanýlan 1 Temmuz günü 2003 yýlýndan itibaren sadece kabotaj bayramý olarak deðil ayný zamanda Denizcilik Bayramý olarak da yurdumuzun her bir köþesinde haftalýk etkinlikler dâhilinde kutlanmaktadýr.
Yapýlan etkinlikler ve yatýrýmlarla Anadolu gençleri artýk iç sularda yelken yapmakta, kürek çekmektedir. Bu sene de Denizcilik Müsteþarlýðý, yerel yönetimlerle iþ birliði içerisinde Denizcilik Bayramý etkinliklerine hýz kesmeden devam etmektedir.
Anadolu’da denizciliðin ve su sporlarýnýn geliþtirilmesi amacýyla Hirfanlý Baraj Gölünde baþlatýlan bu çalýþmalara baþta Ulaþtýrma Bakaný Sayýn Binali YILDIRIM olmak üzere Kýrþehir Milletvekilleri, Denizcilik Müsteþarlýðý, Kýrþehir Valiliði, Kaman Kaymakamlýðý, Kýrþehir ve Kaman Belediyesi Baþkanlýklarý ile Hirfanlý Yelken Kulübü tarafýndan yoðun bir destek verilmektedir.
2011 yýlý kutlamalarýnýn bir sonraki rotasý, doðal plajlarý, 75 km uzunluðu, 15 km geniþliði ve içerisindeki adalarý ile bir denizi andýran Hirfanlý Baraj Gölü olacaktýr. Kýrþehir Valiliði ile ortak düzenlenecek olan etkinlikler, bir kez daha Kýrþehir’in Ýç Anadolu’da su sporlarý merkezi olarak önemini vurgulayacaktýr. Ankara’ya yaklaþýk 1 buçuk saat mesafesinde olan ve hem Kýrþehir’den hem de Ankara baþta olmak üzere civar illerden vatandaþlarýmýzýn gözde yazlýk eðlence ve dinlence bölgesi olan Hirfanlý Baraj Gölü Orta Anadolu’nun deniz özlemini karþýlamaktadýr. Ayrýca 2009 yýlýnda gençlerimiz arasýndan milli sporcu yetiþtirmek amacýyla kurulan Hirfanlý Yelken Kulübü (HYK) de denizciliðin geliþmesi ve yaygýnlaþmasý adýna hizmet vermektedir.
Son üç yýldýr Hirfanlýda yapýlan kutlamalara 10 bine yakýn kiþi katýlým saðlamýþtýr. Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Hirfanlý Baraj Gölü Denizcilik Bayramý Kutlamalarý ve Su Sporlarý Þenlikleri’ne yine yoðun bir ilgi olmasý beklenmektedir. Ulaþtýrma Bakaný ile Gençlik ve Spor Bakaný’nýn katýlýmlarý beklenen bu seneki kutlamalarda engelliler de dragon botlarla kürek çekerek yarýþacaklardýr
9 Temmuz 2011 Cumartesi günü saat 14.00 – 21.30 saatleri arasýnda gerçekleþecek etkinlikler kapsamýnda özellikle gençlerimize su sporu faaliyetleri sevdirmek ve onlarý bu sporlara teþvik etmek amacýyla dragon bot yarýþlarý, engelli dragon bot yarýþlarý, jet-ski, wakeboard gibi çeþitli su sporlarý gösterileri, yelken yarýþlarý, tekne gezintileri ve animasyon gösterileri gerçekleþtirilecektir. Akþam saatlerinde Ahmet Tekkuþ ve Yusuf Güney konserleri yer alacaktýr.
PROGRAM
14.00-14.30 : Yöresel Gösteriler
14.30-15.00 : Açýlýþ Konuþmalarý
-Gençlik ve Spor Bakaný’nýn Konuþmalarý (Teþrif etmeleri halinde)
-Ulaþtýrma Bakaný’nýn Konuþmalarý (Teþrif etmeleri halinde)
15.00-18.00 : Etkinlikler:
- Yelken Yarýþlarý
- Dragon Bot Yarýþlarý
- Engelliler Dragon Bot Yarýþlarý
- Tekneler ile Baraj Gölünde Gezintiler
- Su Sporlarý Gösterileri
- Çeþitli Yarýþlar
- Animasyon Gösterileri
- Akþam Yemeði ve Çeþitli Ýkramlar
18.00-18.30 : Yarýþmalarda Baþarýlý Olanlara Ödüllerin Verilmesi
18.30-20.00 : AHMET TEKKUÞ ile Türkü Þöleni
20:00-21:30 : YUSUF GÜNEY ile Müzik Þöleni
21:30 Havai Fiþek Gösterileri ile Kapanýþ