Bu sabaha karþý 03:30 sularýnda meydana gelen kazada Afrodite adlý 187 metre uzunluðundaki tanker, çarptýðý Florece adlý þilebi batýrdý.
Çarpýþmadan sonra batan FLORECE adlý Dominik bayraklý 88 metre uzunluðundaki geminin 7 kiþilik mürettebatý gemiyi can filikalarý ile terketti. Mürettebatýn tamamý daha sonra VTS merkezinin yönlendirmesiyle arama kurtarma faaliyetine katýlan Ocean Titan adlý gemi tarafýndan kurtarýldý. Rus, Polonyalý ve Ukraynalýlardan oluþan mürettebatýn Ocean Titan tarafýndan Portekiz'e götürüldüðü bildirildi.
Kazanýn; Lands End burnunun 250 deniz mili Güney-Güneybatýsýnda meydana geldiði bildirildi.
Batam Florece adlý Dominik bayraklý geminin Plymouth'tan kalýp Ghazaouet limanýna kil yüküyle gitmekte olduðu; batan geminin çevre kirliliðine yol açmadýðýnýn belirlendiði gelen bilgiler arasýnda.