19 Adet yorum yapýldý.
yok daha neler
a a 09/03/2012, 19:42
çimtaþta %5 eðimli kýzaða çekilen barçlar nolcak ?
osmanlý torunu
erdoðan köknar 03/01/2012, 11:02
arkadaþlar çini örnek verenler söylüyorum 70 sene evvel çinmi vardý? biz bunu taaaaa 1453 yýlýnda tepeleri aþarak gemileri suya indirdik SÝLKELENÝN VE KENDÝNÝZE GELÝN AÞAÐILIK KOPMLEKSÝNE GÝRMEYÝN bu iþler basit iþler
Karaya çekme
Gercek Bilgi 02/01/2012, 16:03
Herkesin kafasýndaki soru iþaretleri gitsin diye soyluyorum .
Ilk balonla gemi indirme Unyede bir tersanede yapýldý saniyorum 3300 dwt lik bir gemiydi . Sonrasinda 2006 haziranda ,8500 dwtlik ( Ofmar 'a a it MV ofmar) gemi ile Ustaoglu Tersanesinde yapýldý bu iþ için çinden 4 kiþilik muhendis ekibi geldi.Ustaoglu bunun sonrasýnda çeþitli tersanelerde 30 civarýnda gemi indirdi. Turkiyedeki en buyuk balonla atýlan gemi 18700 ( Furtrans 'a ait Quadro ) dwtlik kimyasal tanker de Ustaoglu tersanesinde, kendileri tarafýndan indirildi.
Karaya çekme konusunda , Reis Dalgýçlýk Mayis 2011 de çekilen gemiye dalgýclik hizmeti sunmus olabilir ancak ilk karaya balonla alýnan gemi , elektrik santralýnde kullanýlan calisma platformudur. 140m boy X45m en ve cekis agýrlýgý 5600 tondur . Bu islem Ekim 2010 tarihinde Ustaoglu Tersanesi ekibi tarafýndan soli tersanesinde yapilmiþ ve kayitlara geçmiþtir. Ilk kimin getirdigi cok ta onemli degildir, isi dogru yapan kiþi ve kurumlar önemlidir.
terbiye
mesut yeþil 28/12/2011, 11:09
sayým saralmýsýn neysen artýk;sözüm ona aðzýndan çýkaný(hani o kelimeler aðýzdan çýkmaz) kulaðýn duysun.sen ve senin gibilerin ahlak sorgulamasý ve eleþtirmesi gibi bir üstünlüðü olamaz,olsaydý yazýlanlarýn hepsini adam gibi okur ve araþtýrýrdýn.yorum yapan kiþiler bu sektöre yýllarýný vermiþ kurum ve kiþilerdir onlara senin gibi lafýný sözünü bilmez kiþileri laf atmasý doðru deðil.SAYIN EDÝTÖR BU SÝTENÝN EN DOÐRU VE DÜRÜST BÝR HABER SÝTESÝ OLDUÐU ÞÜPHESÝZ. BU SEKTÖRE GÖNÜL VERMÝÞ KÝÞÝLERÝN ADINA SÝZDEN RÝCAMIZ NEYDÜÐÜ BELÝRSÝZ KÝÞÝLERÝN UYGUNSUZ YORUMLARINI YAYINLAMAYIN.