Baltýk Endeksi 26 yýllýk dip yaptý

Baltýk Endeksi 26 yýllýk dip yaptý

Endeks, 12 Aralýktan bu yana süren günlük düþüþlerini zirveye taþýdý ve %65 lik bir düþüþ göstererek son 26 yýlýn en düþük seviyesine inmiþ oldu.
04/02/2012, 11:02
Okunma: 4445
0 Yorum
Baltýk Kuru Yük,Endeks

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Baltýk kuru yük endeksi (Baltic Dry) 1986 yýlýndan bu yana gördüðü en düþük seviyeye indi. Endeks, 12 Aralýktan bu yana süren günlük düþüþlerini zirveye taþýdý ve %65 lik bir düþüþ göstererek son 26 yýlýn en düþük seviyesine inmiþ oldu.

Endeks, hafta hafta ortasýnda 18 puan düþerek 662 ye geriledi, bu seviye dökme yük taþýmacýlýðýnýn küresel mali krizden dolayý çöküþ yaþadýðý 4 Aralýk 2008 tarihinde kaydedilen 666 puanýn da altýnda.

Dünya denizciliðinin barometresi olarak kabul edilen Baltýk Kuru Yük Endeksindeki bu düþüþ, yeni inþa gemilerin pazarý istila etmesiyle ortaya çýkan gemi arzý fazlalýðýna baðlanýyor.

OSLO'nun analizcisi  Erik Nikolai Stavseth konuyla ilgili 'Derinden endiþeliyim' derken Clarkson analisti Guy Campbell 'Sonunda karabulut bizim üzerimizde' þeklinde görüþ açýkladý.

Campbell, 2012 yýlýnýn zor bir yýl olacaðýnýn altýný çizerken bu yýl navlun talebinde %5,5 luk artýþ beklediklerini ama buna mukabil kapasite artýþýnýn %12 olacaðýn belirtti. 


DenizHaber.Com
Etiketler :
Baltýk Kuru Yük, Endeks,
HABER ÝLE ÝLGÝLÝ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapýn.
YAZARLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
ARÞÝV
ANKET
Lojistik Sektörü Yeterince Biliniyor Mu?
  • Evet
  • Hay?r
  • Fikrim Yok!

Site Haritasݱ RSS Beslemeleri