‘Biz açýz, siz Yogi’yi kurtarýyorsunuz’
Fransa’nýn en zengin iþadamlarý arasýnda bulunan Stephane Courbit’nin önceki gün Ege’de batan mega yatý “Yogi” için düzenlenen pahalý kurtarma operasyonu, ekonomik krizin derinleþtiði Yunanistan’da halký öfkelendirdi.
Birçok Yunan gazetesi, 60 metrelik yatýn batýþý sýrasýnda içeride bulunan sekiz kiþilik mürettebatýn kurtarýlmasý için Yunan hükümetinin emriyle gerçekleþtirilen operasyona sert tepki gösterdi. Ýki helikoptere bir de donanma fýrkateyninin eþlik ettiði kurtarma operasyonunda kimse ölmedi, ancak Yunan muhalefetinden, “Krizin göbeðindeyiz. Borca battýk. Ama yine de milyarderlerin yatlarý batmasýn diye pahalý operasyonlar yapýyoruz” sesleri yükseldi.
Türk malý ‘Yogi’ye inkar yasasý esprisi
TÜRKÝYE’de üretilen ‘Yogi’ yatý, tüm çabalara raðmen önce yan yattý ardýndan da battý. Yat, normal dönemlerde haftalýk 357 bin, yoðun dönemlerdeyse haftalýk 378 bin Euro’ya kiralanýyordu. Bazý Fransýz gazetelerinin internet sitelerinde, “Bu yatý Türkler inþa etmiþ. Demek ki inkâr yasasýný kabul ettik diye bize komplo kurup batýrdýlar” þeklindeki yorumlar da dikkati çekti.