137. Balık Günü İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde gerçekleştirildi!

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin kuruluş yıldönümünü simgeleyen Balık Günü'nün 137'ncisi mezunlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Balık Günü 12 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Üniversitemizin Tuzla Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Özcan Arslan ile beraber, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Kaptan Salih Zeki Çakır ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, fakülte mezunları ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

137. Balık Günü'nde; Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Dekanımız Prof. Dr. Özcan Arslan, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunlar Derneği (DEFAMED) Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Ufuk Teker, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Yönetim Kurulu Başkanı Müh. İlker Meşe, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencisi Genel Zabit Samet Yanık, 1980 mezunu Kaptan İlyas Murtezaoğlu, 1981 yılı mezunu Kaptan Yavuz Ulugün ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Kaptan Salih Zeki Çakır birer konuşma yaptılar.

Beybaba Kaptan Altay Altuğ da unutulmadı

Bu yıl 137'ncisi gerçekleştirilen Balık Günü'nde, yakın zamanda kaybettiğimiz, Uzmar Denizcilik'in kurucusu Beybaba Kaptan Altay Altuğ da unutulmadı. Tüm konuşmacılar her fırsatta Kaptan Altuğ'u rahmetle anarken, çocukları Kaptan Kaan Altuğ ve Mühendis Noyan Altuğ da geleceğin denizcilerinin yanında olmaya devam edeceklerini söylediler.

Sorumluluğumun farkındayım

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan törende yaptığı konuşmada, Bugün büyük bir mutluluk ve gurur içindeyim. Öğrencisi, mezunu ve hocası olmaktan gurur duyduğum, Türk denizciliğinin en kıymetli eğitim kurumu olan İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin dekan vekili olarak bu kürsüden sizlere hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu sorumluluğun ve büyüklüğünün farkındayım, dedi. İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin dekanlığına ilk kez okul mezunu bir isim olan Prof. Dr. Özcan Arslan'ın atanması uzun süre alkışlandı.

Çok önemli eserler bıraktı

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ise, İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde 8 Kasım 2021'de yapılan törende Kaptan Altay Altuğ Yemekhane ve Laboratuvar Binası'nın açılışını yaptıklarını hatırlatarak şunları dile getirdi: Bu laboratuvar ve yemekhane binası şu an çok büyük önem arz ediyor. Bu törende binamıza Uzmar Denizcilik Onursal Başkanı, Beybaba Kaptan Altay Altuğ'un adını vermiştik. Çok anlamlıyıdı bu bizim için, iyi ki o töreni düzenlemişiz. Kendisini, maalesef törenden çok kısa süre sonra kaybettik. Kaptan Altay Altuğ ardından çok büyük eserler bıraktı; hem denizcilik sektörümüz için hem de ilim anlamında. Hayatı boyunca Türk denizciliğinin gelişmesi için çok büyük emekler sarf etti. Altuğ ailesinin de yine bu katkıları sürdürecek olmasını çok anlamlı buluyorum.  Kendilerine bu anlamda çok teşekkür ediyorum.

Yerleşkeye ismini vermek istiyoruz

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin bulunduğu Tuzla Yerleşkesi'ne Kaptan Altay Altuğ Yerleşkesi adının yakışacağını belirten Rektör Koyuncu, Bir önceki toplantımızda bunu konuştuk. İTÜ Denizcilik Fakültesi Kaptan Altay Altuğ Yerleşkesi olarak çok kısa süre içinde de yerleşkemize isminin verilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz teknik üniversite olarak da bunu yapmaya hazır olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Senatomuz da bu konuda karar alma aşamasında, dedi.

Mezunlarımıza 40'ıncı, 50'nci ve 60'ıncı anı madalyaları

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Özcan Arslan ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Ufuk Teker tarafından Altuğ kardeşlere teşekkür plaketi verildi. Ardından, mezunlarımız mesleklerindeki 40'ıncı, 50'nci ve 60'ıncı yıl madalyalarını aldılar.

Etkinlikte ayrıca, Öğretim Görevlisi Mühendis Fahrettin Küçükşahin adına hazırlanan, Gemi Makinaları Operasyonu Laboratuvarı'nın açılışı da yapıldı. Etkinlik, Balık Günü'ne özel hazırlanan balık menüsünün sunulduğu yemekle sona erdi.