24. IMPA Genel Kurulu Dakar'da Yapıldı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden, 44 ülkeden 63 kılavuzluk kuruluşundan kılavuz kaptanlar, her iki yılda bir düzenlenen bu toplantıda bir kez daha bir araya geldiler.

22-27 Nisan tarihleri arasında, Dakar Liman Pilotları tarafından Kaptan Ömer Dreame ev sahipliğinde düzenlenen 24.IMPA Kongresi, Senegal'de gerçekleşti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden, 44 ülkeden 63 kılavuzluk kuruluşundan kılavuz kaptanlar, her iki yılda bir düzenlenen bu toplantıda bir kez daha bir araya geldiler.

Yaklaşık 300 katılımcının katılım gösterdiği Genel Kurulda  İlk günün sonunda, Fransa Kılavuz Kaptanlar Federasyonu Başkanı Jean-Philippe CASANOVA, IMPA Kıdemli Başkan Yardımcısı seçildi. Senegal Dakar Kılavuzluk Teşkilatından Omar Drame'nin de Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesi ile birlikte IMPA Yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Simon PELLETIER (CAN)

Kıdemli Başkan Yardımcısı: Jean-Philippe CASANOVA (FR)

VP: Oumar DRAME (SEN)

VP: Ricardo FALCAO (BRA)

VP: Alvaro MORENO CONSTANTINO (PAN)

VP: J.S. CHOI (KR)

VP: John PEARN (İngiltere)

Bu kongre esnasında, kılavuz kaptanları, limanların ekonomik verimliliğine her zamankinden çok daha fazla önem vermişlerdir. Örneğin, denizde hayatta kalma sorununun yanı sıra  helikopterle yapılan transferlerin güvenliği gibi boyutları büyüyen gemilerin yarattığı zorluk, yeni teknolojiler, aynı zamanda eğitim üzerine yoğunlaşılan kongre 5 gün sürdü ve Gala Yemeği ile sona erdi. IMPA Bayrağı bir sonraki kongrenin yapılacağı Meksika temsilcisine teslim edildi.

 

Cancun 2020'de 25. IMPA Kongresi için bayrak Meksika'ya devredildi.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim kongreye video bağlantısıyla katıldı.

IMPA Kongresi'nin açılış sabahı Temsilciler Meclisi Başkanı Kaptan Oumar Drame, Organizasyon Komitesi Başkanı.

IMPA Genel Sekreteri Nick Cutmore, Dakar'daki 24. IMPA Kongresi üyeliğine rapor veriyor