ASELSAN denizlerde ''fersah fersah'' ilerliyor

ASELSAN'ın su altı akustik ve sonar sistemleri alanındaki en önemli ürünlerinden biri Fersah Karinaya Monteli Sonar Sistemi.

Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyonu Sözleşmesi kapsamında son teknolojiye uygun olarak geliştirilen ve Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı doğrultusunda ek özellikler kazandırılan yeni nesil Fersah Karinaya Monteli Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Sonarı, 4 fırkateyne entegre edilecek.

Yeni gemi inşa ve modernizasyon projeleriyle bu sayının artırılması hedefleniyor.

DERİN DENİZLERİ FERSAH AYDINLATACAK

Fersah, geminin su altı temaslarının tespit, izleme ve sınıflandırma fonksiyonlarını icra etmek, geminin kendisine yönelmiş torpidolardan sakınmasını sağlamak ve muhasım denizaltılara karşı hücum geliştirmek amacıyla kullanılan en önemli bileşenlerden biri olacak.

Deniz Kuvvetlerine taktik alanda önemli yetenek kazandıracak sonar sistemi Fersah, ihracat fırsatlarıyla ASELSAN‘ın küresel oyuncu nitelemesini pekiştirecek.

Sistem 32 aktif ve 8 pasif modda farklı hedef takibi kabiliyetine sahip ve Orta Frekans Bant Operasyonunda (1 kHz – 10 kHz) hizmet sunmakta. Modern sinyal tespit/takip ve işleme yetenekleri ile FERSAH Türk Deniz Kuvvetlerinin su altı hedefleri tespit etme kabiliyetine güç kazandıracak.

savunmasanayi.org

denizgazete