Avustralya Deniz Güvenliği, kargo gemisine tıbbi malzemeyi uçakla bıraktı! (Video)

Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi, geçtiğimiz günlerde Hint Okyanusu'ndaki bir yük gemisinde bulunan yaralı mürettebat için tıbbi malzeme yardımını uçaktan atarak yaptı.

Cumartesi akşamı Dolfijngracht isimli gemi Batı Avustralya kıyılarının yaklaşık 1000 deniz mili açıklarında yardım istedi. Bir mürettebat üyesinin, yaşanan bir kazada ciddi yanıklara maruz kaldığı ve tıbbi yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi

AMSA'nın Canberra'daki acil müdahale merkezi, yardım malzemeleri tedarik etmek ve gemi limana ulaşana kadar kazazedeyi stabil tutmak için yapılan müdahaleyi koordine etti. AMSA, tıbbi malzemeleri gemiye havadan bırkmak için Perth'den bir Challenger devriye uçağı gönderdi ve mürettebatın durumunu değerlendirmek için bir teletıp yardım bağlantısı kurdu.

 

AMSA müdahale görev yöneticisi James Fryday; "Misyonumuz, yaralı mürettebatın refahını sağlamak ve tıbbi tahliyeyi güvenli bir şekilde koordine etmekti. Bir gemi karadan çok uzaktaysa, AMSA arama ve kurtarma görevlerini desteklemek için mevcut tüm varlıkları kullanır." dedi

 

Salı günü, iki doktor, bir hemşire ve üç ek personelden oluşan bir Kraliyet Avustralya Donanma tıbbi ekibinin ilerleyen saatlerde Dolfijngracht isimli gemiye çıktıkları ve gemi limana doğru giderken denizciye tıbbi yardım sağladıkları bildirildi.

Çarşamba günü, Dolfijngracht Fremantle'a vardı ve kazazede yerel bir hastaneye nakledildi. 


KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER