Bakanlıktan Arsuz'a tekne desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'Su Ürünleri ve Balık Popülasyonunun' desteklenmesi amacıyla 10,5 metre uzunluğunda bir adet balıkçı teknesi tahsis edildi.Balıkçı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'Su Ürünleri ve Balık Popülasyonunun' desteklenmesi amacıyla 10,5 metre uzunluğunda bir adet balıkçı teknesi tahsis edildi.
Balıkçı sayılarının artırılmasına yönelik proje kapsamında Anamur ilçesinden Arsuz ilçesi gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğüne tahsis edilmek üzere iki ay önce getirilen tekne bakıma alındıktan sonra kullanıma açıldı.
Kaymakam Musa Sarı, teknenin hem Su Ürünleri ve Balık Popülasyonunun korunması için, kaçak avcılıkla mücadelede, dinamik ve kafes avcılığı ile mücadelenin yanı sıra turizm kenti olan Arsuz'a gelen misafirlerin gezdirilmesi gibi çok amaçlı olarak kullanılacağını söyledi.
Kaymakam Sarı, kentte büyük bir ihtiyacında bu sayede giderilmiş olduğunu da sözlerine ekledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, teknenin bölgedeki balık popülasyonunun korunması adına ciddi hizmetler vereceğini belirtti.
Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket takdim edildikten sonra misafirlere bir tekne turu yaptırıldı.
Törene, TBMM İdare Amiri, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İSTE Barbaros Hayrettin Gemi Yapımı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan ve Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri katıldı.