DTO İzmir, Üyelerini İftarda Buluşturdu

İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde TCDD Alsancak Limanı'nda düzenlenen iftar yemeğinde denizciler buluştu..

DTO İZMİR ŞUBESİ ÜYELERİ İFTAR YEMEĞİNDE BİRARAYA GELDİ

İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 88. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde TCDD Alsancak Limanı’nda düzenlenen iftar yemeğinde denizciler biraraya geldi. 

İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk limanları arasında ticaret yapma hakkının, Türk Bayraklı gemiler ile Türk vatandaşlarına verildiğini söyledi.

 Kabotaj hakkının bir ulusal bayram olarak kutlanmasına ilişkin ilk girişimin ise 1 Temmuz 1928 tarihinde, denizcilik işlerinden sorumlu Ticaret-i Bahriye Müdüriyeti tarafından öngörüldüğünü o zamana dek geleneksel olarak yapılan deniz şenliklerinin, 1 Temmuz 1929 yılından sonra bayram olarak icra edilmesinin kararlaştırıldığını aktaran Öztürk, “ O tarihten bu yana “Kabotaj Bayramı” olarak kutlanan 1 Temmuz, 24 Mart 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu’nun kararıyla  “Denizcilik Bayramı” olarak belirlenmiştir. Denizciliğimizden bahsederken özellikle Cumhuriyetten sonra kamu sektörü ile başlayıp özel sektör yatırımı ile devam eden gelişmeler bu konuda da dünya ülkeleri arasında önemli bir yerde olduğumuzu göstermektedir” diye konuştu.