Et ve Balık Kurumunda Ramzan yoğunluğu

Ramazan öncesi vatandaşlar, et ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri Et ve Süt Kurumu perakende satış şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Et ve Balık Kurumunda Ramzan yoğunluğu

Ramazan öncesi vatandaşlar, et ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri Et ve Süt Kurumu perakende satış şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Sosyal mesafe kuralı dolayısıyla oluşan kuyrukta vatandaşlar kendilerine sıra gelmesini bekledi.
Et ve Süt Kurumu satış şubesinden, kilogramı 34 liradan kıyma, 37 liradan kuşbaşı, 45,5 liradan Yozgat kavurması almak isteyenler şube önlerinde yoğunluk oluşturdu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında müşteriler sosyal mesafe korunarak içeri tek tek alınınca şube önünde kuyrukta beklediklerini belirten Osman Çalışkan isimli vatandaş ramazan hazırlıkları kapsamında et aldıklarını söyledi.
Çalışkan, “et süt kurumu önünde yığılmayı görüyorsunuz. İki üç daha şube açılırsa daha iyi olur. Bu sayede yığılmalar önlenir. Birde corona virüsünden dolayı vatandaşlarımız sırada mağdur oluyor. Bizde mecburen ramazan ayı hazırlığı için sırada bekliyoruz” dedi.
Yakup Bal isimli vatandaş ise, “şuanda ramazan hazırlı için et ve süt kurumu önünde sıra beklemekteyiz. Rabbim herşeyin hayırlısı versin” dedi.
Kendisinin bir fikrinin de olduğunu belirten Bal, “Et ve Süt Kurumunda her gün et ve kıyma olsa vatandaşımız bu kadar çile çekmez. Özellikle de bu salgın ortamında her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmayız. Yetkililerden tek dileğim her gün etin, kıymanın ve gerekli tüm ihtiyaçlarının olmasını arzu ediyorum” diye konuştu.