Gallipoli Seaways Ro-Ro Gemisi Ege'de yanıyor... Bozcaada açıklarında

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında 193 Metre uzunluğundaki  "Gallipoli Seaways" Ro-Ro gemisinde yangın çıktı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında 193 Metre uzunluğundaki  "Gallipoli Seaways" Ro-Ro gemisinde yangın çıktı.

İtalya'nın Trieste Limanı'ndan İstanbul'un Tuzla Limanı'na giden Türk bayraklı 193 metrelik "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisinin ana güvertesinde personel tarafından duman fark edilmesinin üzerine gemi kaptanı durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetlerine bildirdi.

26 bin 525 grostonluk gemiye güvenlik amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait 'Kurtarma-10' ile 'Kurtarma-4' römorkörü gönderildi.

Ayvacık'ın Babakale köyüne yaklaşık 35 mil uzaklıkta 10 derece yan yatan gemideki yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

22 personel ile 3 yolcunun olduğu gemide 220 araç bulunduğu öğrenildi. Gemideki yangının bir otobüsün tutuşması neticesi başladığı belirtildi.

Son bilgi: Akçansa Limanı'na gidiyor

Bölgeden DenizHaber.com'a ulaşan son bilgilere göre gemi rotasını Akçansa Limanı'na doğru çevirdi.


 

Güncelleme 16:45: Römorkörler ayrılıyor

DFDS Denizciliğe ait olan Gallipoli Seaways adlı Ro-Ro gemisinin Akçansa Limanı'na yanaşacağı ve buradan karadan müdahale ile yangının söndürüleceği öğrenildi. Gemi halen seyir halinde TSİ 18:00 civarında Akçansa Limanına yanaşacağı bilgisi geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 4 ve Kurtarma 10 römorkörleri geminin Akçansa Limanına yaklaşması ile birlikte geminin yanından ayrıldı.