Geleceğin milli kürek sporcuları burada yetişiyor

Küçükçekmece Belediyesi'nin Küçükçekmece Sahili Galatasaray Spor Kulübü Kürek Tesisleri'nde açtığı kurslarda geleceğin milli sporcuları yetişiyor.Açtığı spor okullarıyla...

Küçükçekmece Belediyesi'nin Küçükçekmece Sahili Galatasaray Spor Kulübü Kürek Tesisleri'nde açtığı kurslarda geleceğin milli sporcuları yetişiyor.
Açtığı spor okullarıyla binlerce çocuk ve gence spor yapma imkanı sağlayan Küçükçekmece Belediyesi, bünyesindeki branşlara bir yenisini daha ekleyerek, kürek sporu kurslarını hizmete açtı. Küçükçekmece Belediyesi'nin Küçükçekmece Sahili Galatasaray Spor Kulübü Kürek Tesisleri'nde açtığı kurslara 6-14 yaş arası çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Candaş Adıgüzel eğitmenliğinde Küçükçekmece sularında kürek çeken çocuklar, haftada iki gün eğitim alarak, kürek sporunun inceliklerini öğreniyor. Eğitmen Adıgüzel, Küçükçekmece'de yaz spor okulları bünyesinde geleceğin milli sporcularını yetiştirdiklerini ifade ederek, teorik ve pratik eğitimleri bir arada verdiklerini söyledi.
"Doğayla iç içe spor yapmak isteyenlere davet"
Kürek Eğitmeni Candaş Adıgüzel, kürek eğitim sürecini ise şöyle anlattı:
"Kürek sporu denge, beraberlik, kuvvet, dayanıklılık, konsantrasyon, ekip çalışması, koordinasyon, güven gibi vasıfları üst düzeyde kullanan ve geliştiren bir spor dalıdır. Kürek çekerken vücudunuzdaki tüm kas grupları çalışır. Su sporları arasında en kolaylıkla ve zevkle yapabileceğiniz kürek sporudur. Eğitime gelen öğrenciler ilk geldiklerinde öncelikle kürek sporu tanıtıyor ve ergometre üzerinde hareketleri çalıştırıyoruz. Bunun yanında karada koşu antrenmanı ve koordinasyon içinde çeşitli antrenmanlar yapılıyor. Doğayla iç içe spor yapmak isteyenleri,antrenör eşliğinde ekipleriyle veya tek olarak sabah serinliğinde kürek çekmeye davet ediyoruz."