Gemi Mühendisliği Haftası etkinliklerinde ilk gün geride kaldı

Gemi Mühendisliği Haftası kapsamında Piri Reis Üniversitesi'nde panel düzenlendi.

Piri Reis Üniversitesi Hazırlık Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmalarını Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Salih Bostancı, TÜrk Loydu Vakfır Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven ve Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Panelin 1. oturumunda 'Tehlikeli Madde Envanteri' konusu masaya yatırıldı.

Oturuma Loyd Register'dan Hüseyin Doğan, DNV GL'den Yasemin Üstünoğlu ve Türk Loydu'ndan Şahap Canberk Karahan yaptıkları sunumlarla destek verdi.

Panelin ikinci oturumunda Otonom Gemi Teknolojileri konusunda katılımcılar yaptıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi.

Bu oturumda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Sörvey Mühendisi Fatih Yılmaz (IMO'nun Otonom Gemi Çalışmaları: Deniz Taşımacılığı ve Gemi İnşa Sektörüne Etkileri), Doç Drç Devrim Bülent Danışman (Otonom Teknolojilerin Tarihçesi ve Gemilerdeki Uygulama Alanları), Elkon Eelektrik'ten Özhan Atmaca (Gemilerde Elektrifikasyona Sürükleyen Faktörler), STM A.Ş'den Baycan Toptaş (Deniz Platformlarında Temel Düzeyde Yapay Zeka Uygulamaları ve Savaş Gemilerinde / Denizaltılarda Otonominin Geleceği) ve STM A.Ş'den Buğra Uğur Yazıcı ( Deniz Platformlarında Temel Düzeyde Yapay Zeka Uygulamaları ve Savaş Gemilerinde/ Denizaltılarda Otonominin Geleceği) başlıklı sunumlar yaptı.

Günün son oturumunda Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Yalçın Ünsan ve Doç. Dr. Özgür Özgüç'ün Deniz Teknolojisi Mühendisliği ve Faaliyet Alanları hakkkında sunumlar gerçekleştirdi.

DENİZHABER