Genç Kaptan gemide öldürüldü

İnce Denizcilik'e ait İnci Karadeniz gemisi Kaptanı Bora Ekşi, gemi Hint Okyanusunda seyir halinde iken çıkan kavgada yaşamını yitirdi.

İnce Denizcilik’e ait İnci Karadeniz adlı gemi Hint Okyanusu’nda seyir halinde iken geminin yağcısı ile başka bir mürettebat arasında kavga çıktı. Kaptan hayatını kaybetti.

 Bir başka iddia ise, 20 Aralık’ta geminin idare edildiği köprü üstüne gelen Ergin Aktaş’ın (33) nöbetteki 3. kaptana, gemi kaptanı Bora Ekşi’yi (42) sorarak kamarasını bastığı, saldırganın, Ekşi’nin  kamaranın kapısını açmasıyla bıçakla saldırdığı sonrasında kendisini durdurmaya çalışan kişileri de yaraladığı şeklinde.

Bora Ekşi’nin İTÜ Denizcilik Fakültesi 1998 Güverte mezunu olduğu öğrenildi. Ekşi, evli ve ikiz çocukları olan babaydı.

İnce Denizcilik’ten açıklama

İnce Denizcilik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı :

“20.12.2019 tarihi sabah saatlerinde Hint  Okyanusu’nda seyir halinde bulunan şirketimize ait M/V İnce Karadeniz isimli gemimizde vuku bulan elim hadise sonucu bir personelimiz vefat etmiş ve iki personelimiz yaralanmıştır.Türk konsolosluğuna ve yasal mercilere gerekli bildirimlerin tamamı yapılmıştır. Şu an itibariye Hint Sahil Güvenlik duruma müdahale etmiş, yaralılara ilk müdahale yapılmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi yoktur.

Merhum personelimiz yakınlarının, sevenlerinin, şirket çalışanlarının ve tüm denizcilik camiasının başı sağolsun, Allah’tan sabır dileriz.

Derin üzüntü duyduğumuz bu elim hadise hakkında gelişmeler oldukta bilgi verilmeye devam edilecektir."

Kaptan Bora Ekşi'nin kaybı denizcilik camiasını yasa boğdu, Av. Kapt. Çağlar Coşkunsu Kaptanhaber Orkestrası Whatsapp grubunda duygularını şöyle dile getirdi.

"Bora Ekşi çok iyi bir insandı, kardeşimiz, arkadaşımız yoldaşımızdı. Hayallerinden, inandığı düşüncelerin, ütopyaların peşinde gitmekten hiç vazgeçmemişti. Öğrenci muhalefetini kalıplara hapsetmeyen, ezberleri bozan İstanbul Üniversite Öğrencileri Koordinasyonunda, kışların daha soğuk olduğu 1995 yılında Beyazıt Meydanındaki barışçıl büyük öğrenci mitinginde, binlerce imzayı TBMM’ye teslim etmek için trene doluşmuş yüzlerce öğrenci arasında beraberdik, görüştüğümüzde sitemkar konuşurdu ama hayat işte, bizi dostlarımızdan koparıyor.

“Dönüyoruz gerçeğin o kalın çizgisine..” (Şükrü Erbaş)

Her zaman işçinin ve emekçinin hakkı için mücadele etti, gemide bir yağcı tarafından katledilmesi çok acı."