Gine Körfezi'nde gemiye saldırı: Bir mürettebat kaçırıldı!

LNG taşıyıcısı Methane Princess isimli gemi cumartesi günü Ekvator Ginesi Malabo açıklarında korsanlar tarafından saldırıya uğradı ve mürettebatından bir kişinin kaçırıldığı bildirildi.

Dünya çapında basında yer alan haberlere göre korsan saldırısı cumartesi sabahı Malabo'nun 10 deniz mili kadar açıklarında meydana geldi.

Güvenlik danışmanlığı Dryad Global, Methane Princess isimli geminin yüklemeyi henüz bitirdiğini ve saldırı sırasında demirde olduğunu bildirdi.  

İskelede bulunan iki mürettebatın rehin alındığı ve bunlardan birinin korsanların teknesinden atlamayı başararak kaçtığı gelen detaylar arasında. Tekneden atlayan mürettebat yaralanarak kurtarılırken diğer mürettebatın kaçırıldığı bilgisi ulaştı. AWP'ye göre kaçırılan mürettebat Ekvator Ginesi vatandaşı.

 

Ekvator Ginesi hükümeti ise saldırıyı Pazar günü yaptığı açıklamada doğruladı.

 

Olayın yeri, Gine Körfezi'ndeki çoğu korsan eylemin de ana üssü olan Nijer Nehri Deltası'nın yaklaşık 100 deniz mili güneydoğusuydu. Bölge, başta denizcilik kaçırma olayları olmak üzere dünyada gerçekleşen korsan saldırılarının çoğuna ev sahipliği yapıyor.

IMB ICC'nin korsan raporlama merkezine göre, Gine Körfezi'nde rapor edilen adam kaçırma olaylarının sayısı 2020'nin ilk üç ayında yüzde 40 arttı.

Yılın ilk üç çeyreğinde gemilerinden kaçırılan ve fidye için tutulan 85 denizciden 80'i Gine Körfezi'nde alıkonuldu. Mürettebat kaçırma olayları Nijerya, Benin, Gabon, Ekvator Ginesi ve Gana açıklarında bildirilen 14 ayrı saldırıda meydana geldi.
  
Kıyıdan gelen en uzak saldırı ise, makineli tüfeklerle donanmış sekiz korsanın, Nijerya, Bayelsa'nın yaklaşık 196 deniz mili güneybatısındaki bir mevkide bir ürün tankerine 17 Temmuz'da binmesi olmuştu. 13 mürettebat serbest bırakılmadan önce bir ay boyunca rehin tutulmuştu.


KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER