Greenpeace'e Petrol Kulesi Protestoları için 100,000 Dolar Ceza!

İskoçya yüksek mahkemesi, Haziran 2019'da Birleşik Krallık Kuzey Denizi'ndeki, BP'nin Transocean floater Paul B. Loyd Jr. Petrol kulesinin operasyonlarına müdahale ettiği için Greenpeace UK'ye 100.000 $ para cezası verdi.

İskoçya yüksek mahkemesi, Haziran 2019'da Birleşik Krallık Kuzey Denizi'ndeki Transocean floater Paul B. Loyd Jr. Petrol kulesinin operasyonlarına müdahale ettiği için Greenpeace UK'ye 100.000 $ para cezası verdi. 

9 Haziran 2019'da Greenpeace İngiltere aktivistleri, İskoçya'da Paul B. Loyd Jr. Petrol kulesine bir çıkartma yaptılar ve birkaç gün boyunca kuleyi işgal ettiler.

Kulenin operasyonlarına daha fazla müdahale edilmesini engellemek için İskoç mahkemelerinde Greenpeace'in bu protestoları durdurması için karar çıkarıldı. Greenpeace  iki eylemciyi 14 Haziran'da kuleye çıkararak ve 16 Haziran'da ikinci bir kez binmeye kalkışarak kararı iki kez ihlal etti.

Olaylarla ilgili 3’ü fotoğrafçı 14 kişi tutuklandı.

İskoç mahkemesi, işlenen suçta iyi niyet olduğu için kişileri tek tek cezalandırmak yerine kuruma para cezası verdi.

Greenpeace İngiltere, para cezasının maliyetini karşılamak için fon yaratma çağrısı başlattı.

Örgüt bir itirazda, "Greenpeace olarak bizler, BP’nin yeni petrol arama planlarını öğrendiğimizde harekete geçmemiz gerektiğini biliyorduk. Petrol şirketlerinin her zamanki gibi işlerine devam etmelerine izin verilirse, tüm dünya kaybeder." dedi.