Güney Kore'de siber saldırı! Nükleer denizaltının planları çalındı mı?

Daewoo Shipbuilding'e yönelik saldırı girişimlerine yönelik soruşturma sürüyor

Daewoo Shipbuilding'e yönelik saldırı girişimlerine yönelik soruşturma sürüyor..

SEUL, 21 Haziran (Yonhap) -- Denizaltı ve diğer donanma gemilerinde uzmanlaşmış büyük bir Güney Koreli gemi yapımcısı olan Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co, kimliği belirsiz varlıklar tarafından yapılan hackleme girişimlerine maruz kaldı ve yetkilileri bir soruşturma başlatılması için şikayette bulundu.
Savunma Programı İdaresi (DAPA), yakın zamanda Daewoo veritabanına yönelik saldırı girişimlerini doğruladı, ancak bu girişimlerin başarılı olup olmadığını ve saldırının arkasında kimin olduğunu söylemeyi reddetti.
DAPA sözcüsü Albay Suh Yong-won, bir savunma bakanlığına düzenli brifing verdiğinde, "Şirket durumu polise bildirdi," dedi. "Polis ve ilgili askeri kurumlar davayı araştırıyor."
Ancak yetkili, Kuzey Koreli olduğu tahmin edilen bilgisayar korsanlarının geçen yıl Daewoo Shipbuilding'e girdiği ve yakın zamanda, kendi yapımı nükleer güçle çalışan bir denizaltının geliştirilmesi de dahil olmak üzere bazı araştırma verilerini çaldığı yönündeki son haberleri yalanladı.
Daewoo Shipbuilding, Aegis sınıfı bir gemi ve denizaltılar da dahil olmak üzere birkaç Güney Kore savaş gemisi inşa etti.
Pyongyang bu tür suçlamaları reddetse de, Kuzey Kore genellikle Güney Kore ve başka yerlerdeki siber saldırıların arkasında olmuştur.
Geçen hafta, ana muhalefetteki Halkın Gücü Partisi'nden Temsilci Ha Tae-keung, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen ay Kore Atom Enerjisi Araştırma Enstitüsü'nün (KAERI) devlet tarafından işletilen nükleer araştırma enstitüsünün iç ağını hacklediğini ve bunun da nükleer güç ve diğer önemli teknolojilerin güvenliğini tehlikeye sokabileceğini iddia etti.

daewoo tersanesi nükleer denizaltı siber saldırı