Husiler dünyanın en büyük petrol terminaline saldırdı, Brent petrol sıçrama yaptı! (Video)

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, husilerin petrol sevkiyatı açısından dünyanın en büyük limanlarından olan 'Ras Tanura Limanı' ve Saudi Aramco tesislerine füzeli saldırılar düzenlendiğini bildirdi. Saldırılar brent petrolün salgın öncesi seviyelere sıçramasına neden oldu.

Husiler dün dünyanın en büyük petrol ihracat terminaline saldırarak brent petrol fiyatınının, koronavirüsün bir pandemi ilan edilmesinden bu yana hiç görülmemiş seviyelere çıkmasına neden oldu.

Suudi Arabistan'ın doğu kıyısındaki Ras Tanura'da günde yaklaşık 6,5 milyon varil ihraç edebilen (küresel petrol talebinin yaklaşık% 7'si) dev Suudi Aramco kompleksine sekiz füze ve 14 insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi.


Suudi Enerji Bakanlığı Pazar günü Ras Tanura ihracat terminalindeki depolama tanklarına füzeler ve denizden gelen dronelarla saldırıldığını açıkladı. Saldırıda kullanılan bir balistik füzeye ait şarapnellerin, Aramco tesislerinde çalışan binlerce görevli ve ailelerinin konakladığı yerleşim yerine düştüğü ifade edilen haberde, şans eseri can kaybının olmadığı kaydedildi.

Bu, Husilerin bir rafineriye füze saldırısıyla günlerce krallığın petrol üretiminin yarısından fazlasını elinden çıkardığı Eylül 2019'dan bu yana Suudi Arabistan'a yapılan en ciddi saldırıdır.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husiler'e karşı Yemen hükümetine destek veriyor.


KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER