IATA, Hava Taşımacılığının Serbest Akışı İçin Çağrıda Bulundu!

Dünyadaki korona virüs salgınının ortasında Kanada'daki hava taşımacılığının mevcut kapasitesinin kullanılabilirliği ile ilgili kaygılar tırmanıyor. Başbakan Justin Trudeau tarafından açıklanan yeni hava yolu kısıtlamalarının ticaret ve işletmeleri için geçerli olmayacak olmasına rağmen korkular artıyor.

Dünyadaki korona virüs salgınının ortasında Kanada’daki hava taşımacılığının mevcut kapasitesinin kullanılabilirliği ile ilgili kaygılar tırmanıyor. Başbakan Justin Trudeau tarafından açıklanan yeni hava yolu kısıtlamalarının ticaret ve işletmeleri için geçerli olmayacak olmasına rağmen korkular artıyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) çoktan işaret ettiği üzere, aşırı seyahat kısıtlamalarının ve yolcu havayolu sektörünün duraksamasının kombinasyonunun ciddi miktarda kullanılmayan kargo kapasitesini oluşturuyor.

IATA genel müdürü Alexandre de Juniac bir basın açıklamasında seyahat kısıtlamalarına konu alarak ocak ayından bu yana 185.000 yolcu seferinin iptal edildiğini belirtti.

‘’Bununla birlikte, covid-19 ile mücadelede en çok ihtiyaç duyduğumuz esnada bu hayati kargo kapasitesini kullanamıyoruz.’’ dedi. ‘’ Dünya yük uçağı filoları bu açığı telafi etmek için seferber edildi. Hükümetler, hayati tedarik yollarının etkili ve açık kalması için önemli önlemler almalıdır.’’ diye ekledi.
IATA, hükümetlere hava taşımacılığının duraksız akışını sağlamak adına bir dizi aksiyon almak adına çağrıda bulunuyor.

‘’Bu önlemler; hava kargo operasyonlarını covid-19 ile alakalı tüm kısıtlamalardan hariç tutmak, hava kargo ekiplerini 14 günlük karantina gerekliliğinden muaf tutmak ve aşırı yük ücretleri ile diğer ekonomik engelleri kaldırmayı içermelidir.’’
Trudeau bir basın öncesinde sadece 4 havalimanının uluslararası uçuş seferi yapacağını söyledi. Bunlar; Vancouer Uluslararası Havalimanı, Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı, Montreal’s Trudeau Havalimanı ve Calgary Uluslararası Havalimanı olacak.
 
 
WORLD SHIPPING