İDO 11 Temmuzu bekliyor

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Osmangazi Köprüsü, Eskihisar-Topçular arasında yıllardır araç ve yolcu taşıyan feribota olan ilgiyi azaltmış...

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Osmangazi Köprüsü, Eskihisar-Topçular arasında yıllardır araç ve yolcu taşıyan feribota olan ilgiyi azaltmış görünüyor. Ortaya çıkan rekabet ortamında açık büfe yemek, çocuk oyun alanları ve masaj gibi hizmetlerle üstünlük sağlamaya çalışan İDO yetkilileri, bayram sürecini hazırlık ve deneme safhası ile geçiriyor. Yetkililer, rekabetin eşit şartlarda yaşanacağı bayram sonrası günlerde kendilerine olan ilginin artarak devam edeceğini ifade ettiler.

Açıldığı günden beri ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nün deniz seferlerine olan etkisi ile ilgili değerlendirme yapma imkanı olmayan İDO yetkilileri, köprünün 11 Temmuz'da ücretli olmaya başlamasıyla birlikte eşit rekabet koşullarının ortaya çıkacağını söyledi. Görevliler bayram sonrası misafirlerine daha etkin hizmet sunacaklarını ifade etti.

Bayram süresince açık büfe, çocuk oyun alanları ve masaj gibi hizmetlerin başlatıldığını ancak deneme uygulaması olduğunu söyleyen yetkililer, "İDO bayram sonrası Eskihisar-Topçular arası seferlerini değişik hizmetlerle renklendirerek misafirlerine yeni heyecanlar yaşatacak" dediler.

Osmangazi Köprüsü'nün açılışından önce İDO'nun İstanbul-Yalova arasında günde 15 binin üstünde araç taşıdığı ifade edildi. İDO Eskihisar-Topçular hattında 4'ü yeni nesil 120 araç kapasiteli olmak üzere 16 gemi ve bir Ro-Ro gemisi ile hizmet veriyor.