IMO'dan Hürmüz ve Umman'daki saldırılara kınama

IMO, son günlerde Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi'nde petrol tankerleri ve taşımacılık yapan gemilere yönelik gerçekleşen saldırıları kınadı.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Londra'da düzenlenen toplantısında Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi'ndeki ticari nakliyeye yönelik son saldırıları şiddetle kınadı. Türkdeniz'deki habere göre, yapılan toplantılarda, artarak devam eden ciddi tehlikelere dikkat çekilerek çevre ve seyir güvenliğine vurgu yapıldı. Ayrıca Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi'nde faaliyet gösteren bayrak devletlerinin, armatörlerin ve operatörlerin, gemilerinin güvenlik planlarını gözden geçirerek, artan güvenlik risklerine karşı gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Kitack Lim'den tüm üye devletlere birlikte çalışma daveti 

Genel Sekreter Kitack Lim, “Yaşanan durumun, dünyanın herhangi bir yerindeki işlerini barışçıl bir şekilde sürdürmek için tahammül edilemez” olduğunu belirterek saldırıları kınadı. Lim, şöyle devam etti: Tüm üye devletleri, dünya çapındaki uluslararası deniz taşımacılığının emniyetini ve güvenliğini ve deniz ortamının korunmasını sağlamak için çabalarını arttırmaları ve uzun süreli bir çözüm bulmak için birlikte çalışmaya davet ediyorum.”

DENİZGAZETE