İncirlik Üssü'ne yeniden elektrik verildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi yaptığı gece, tedbir amaçlı elektrikleri kesilen Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne elektrikler yeniden verildi. ABD Avrupa...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi yaptığı gece, tedbir amaçlı elektrikleri kesilen Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne elektrikler yeniden verildi. ABD Avrupa Komutanlığı, Twitter'daki resmi hesabından, İncirlik'e yeniden elektrik verildiğini açıkladı. Açıklamada, "Askerler yeniden sıcak yemek, su ve yakıta kavuştu" denildi.

ABD Avrupa Komutanlığı, Twitter'daki resmi hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, İncirlik'e yeniden elektrik verilmeye başlandığı kamuoyu ile paylaşıldı. Komutanlık tarafından atılan twitte, kısmen jeneratörle enerji ihtiyacı karşılanmaya çalışılan üsse yeniden elektrik verilmesiyle birlikte, Amerikalılar'ın yeniden sıcak yemek, su ve yakıta kavuştuğu yorumu yapıldı.

Darbe girişiminde, Ankara ve İstanbul'da kullanılan savaş uçaklarına yakıt ikmali yapılmış, konuya ilişkin soruşturma kapsamında, 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van ile birlikte çok sayıda asker tutuklanmıştı.