İngiliz Donanması gemi baskını için Jetpack denedi! (Video)

Birleşik Krallık Kraliyet Deniz Piyadeleri'nin, geleceğin komandolarını hazırlamak ve teknik üstünlüklerini artırmak için denediği son teknoloji, 1.000 beygir gücünde bir sırt çantası sistemi olan Daedalus jetpack oldu.

Birleşik Krallık Kraliyet Deniz Piyadeleri, geleceğin komandolarını hazırlamak ve teknik üstünlüklerini artırmak çeşitli teknolojileri deniyor. Bu deneysel sistemlerin en yenisi, bir kişiyi bir seferde 10 dakikaya kadar havada taşıyabilen 1.000 beygir gücünde bir roket çantası sistemi olan Daedalus jetpack oldu.

Maliyeti 400.000 dolardan fazla!

Kraliyet Deniz Piyadeleri yakın zamanda sürmekte olan denemelerde hedefin, 400.000 dolarlık sistemin gemi baskını için kullanılabilirliğini gözlemlemek olduğunu açıkladı.

Komandoların baskın, arama ve el koyma operasyonlarında kullanılan tipik yöntemin bir helikopterden sarkıtılan halat veya hafif halat merdiveni kullanmak olduğu bilinmekte. Kraliyet Donanması'nın en son jetpack testinde ise bir Kraliyet Denizcisi, zodyak botun pruvasındaki özel bir platformdan havalanarak HMS Tamar isimli savaş gemisinin kırlangıç kısmına uçtu. Gemiye bindikten sonra, diğer askerlerin hızlıca gemiye çıkması için bir merdiven konuşlandırdı. Uçuş operasyonu sakin hava koşullarında gerçekleştirildi ve kalkıştan inişe kadar yaklaşık 15 saniye sürdü. Üretici Gravity Industries denemeyi videoya aldı.

Gravity Industries şirketi, jet takımlarının sivil uygulamalar için de kısa süreli kiralamanmasının ve özel sipariş ile satın alınmasının mümkün olduğunu belirtti.

KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER