İngiltere'den açık deniz rüzgar çiftliklerine 132 milyon dolar yatırım!

İngiltere hükümeti, açık deniz rüzgar çiftliği projelerini desteklemek için iki açık deniz rüzgar enerjisi limanının inşası için 95 milyon sterlin (132 milyon dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

İngiltere hükümeti, açık deniz rüzgar çiftliği projelerini desteklemek için iki açık deniz rüzgar enerjisi limanının inşası için 95 milyon sterlin (132 milyon dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

Humber nehrinin güney kıyısında inşa edilen Able Marine Energy Park, 75 milyon sterlin fon alırken, kalan 20 milyon sterlinlik fon Tees Nehri üzerindeki Teesworks sahasına sağlanacak. Limanlar birlikte, yeni nesil açık deniz rüzgar projelerinin geliştirilmesini destekleyecek üreticileri barındıracak.

İlk yatırımı GE Renenwable Energy yaptı!

Offshore enerji şirketi GE Renewable Energy, Teesside'ye ilk yatırım yapan şirket oldu ve sahada Birleşik Krallık'taki en büyük açık deniz rüzgar çiftliği olacak Dogger Bank rüzgar çiftliğine tedarik edilecek bir rüzgar kanadı fabrikası kuracak.

Çevreye zarar vermeden ucuz enerjiyi üretme yolunda büyük bir adım!

Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson, "Bu tarihi kıyı tesislerine yaptığımız multi milyon sterlinlik yatırımımız, çevreye zarar vermeden evlerimize ve ekonomimize enerji sağlamak için ihtiyaç duyduğumuz temiz, ucuz enerjiyi üretme yolunda büyük bir adımdır" dedi.

İngiltere offshore rüzgar enerjisi yatırımcıları için merkez olacak!

İş ve enerji sekreteri Kwasi Kwarteng; "İşletmelerimizin, tedarik zincirimizin ve yüksek vasıflı iş gücümüzün sektörün başarısını tam olarak paylaşabilmesini sağlamak için, Humber bölgesine ve Teesside'ye bugün yapılacak yatırım İngiltere'yi yeni offshore rüzgar yatırımcıları elde etmek için merkez konumuna getirecek." dedi.

Birleşik Krallık hükümeti geçen yıl, 2030 yılına kadar Birleşik Krallık'taki her haneye enerji sağlamak için önümüzdeki on yıl içinde çok sayıda yeni açık deniz rüzgar çiftliği geliştirme planını açıklamıştı.


KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER