İspanya'da gaz terminalini bloke ettiler: ''Gaza hayır!''

Greenpeace aktivistleri Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi öncesinde Hırvatistan'dan sonra bu defa İspanya'da doğal gaz operasyonlarını engellemeyi amaçlayan bir protesto gösterisi düzenledi.

Greenpeace aktivistleri Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi öncesinde Hırvatistan'dan sonra bu defa İspanya'da doğal gaz operasyonlarını engellemeyi amaçlayan bir protesto gösterisi düzenledi.

Protestocular İspanya'nın Valensiya bölgesindeki Enagas gaz terminalini bloke etti.

Esperanza gemisiyle geçiş yolunu kapattılar!

Protesto Greenpeace'in en büyük gemisi olan 2.000 grostonluk Esperanza'nın Sagunto limanı açıklarında demirlesiyle başladı. Gemi, Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen gaz taşıyıcı bir geminin gaz tesisine girişini engelleyecek şekilde demir attı. Aktivistler pankartlar açarak ve zodyaklarla geminin üzerine yazılar yazarak protestoya devam etti.

178.000 cm2 sıvılaştırılmış gaz ile Teksas'tan geldi!

73.000 dwt Merchant isimli gaz taşıyıcı gemi, Greenpeace'in, tartışmalı bir petrol ve gaz çıkarma tekniği olan fracking işlemiyle çıkarıldığını iddia ettiği 178.000 cm2 sıvılaştırılmış gaz ile Teksas'tan geldiği biliniyor.

GAZA HAYIR!

İlerleyen dakikalarda Greenpeace'in zodyaklarıyla gemiye yanaşan aktivistler geminin gövdesine boyalarla, İngilizce ve İspanyolca olarak “GAZA HAYIR” yazdı.

İklim katillerini ve kirli propagandalarını durdurmanın zamanı geldi!

Greenpeace'in iklim değişikliği kampanyasının başkanı Tatiana Nuño; “Dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketleri, bizi, iklime aynı derecede zarar veren bir fosil yakıtın iklim değişikliği sorununa yönelik çözümün bir parçası olabileceğine ikna etmek için reklamlara milyonlarca dolar yatırım yapıyor. İklim katillerini ve kirli propagandalarını durdurmanın zamanı geldi.” dedi.

greenpeace gaz terminali ispanya