Issız adada geçen 33 günden sonra kurtarıldılar!

Bahamalar'daki ıssız bir adada bir aydan fazla bir süre mahsur kalan üç kişi, bölgede rutin devriye görevini yerine getiren ABD Sahil Güvenlik uçağı tarafından tespit edildi.

Bahamalar'daki ıssız bir adada bir aydan fazla bir süre mahsur kalan üç kişi, bölgede rutin devriye görevini yerine getiren ABD Sahil Güvenlik uçağı tarafından tespit edildi. Sahil Güvenlik, Küba uyruklu 3 kişiyi, Küba'nın yaklaşık 72 km kuzeyinde bulunan Anguilla Cay'dan kurtararak hastanaye naklini gerçekleştirdi.

Fırtınada tekneleri batmış!

Kazazedeler Sahil Güvenlik'e, yaklaşık beş hafta önce tekne ile seyrederken bir fırtınaya yakalandıklarını ve batan tekneden ıssız adaya yüzerek kurtulduklarını anlattı. Adada, yaptıkları derme çatma sığınaklarda kalıp, yağmur suyu içerek hayatta kaldıkları açıklandı. Kazazedelerin karınlarını hindistancevizi ve adada yakaladıkları fareleri yiyerek doyurdukları anlaşıldı.

Sahil Güvenlik Yedinci Bölge Komutanı Sean Connett, "Özenle rutin devriyeler yürüten devriye uçaklarımız sayesinde, kazaedeleri tespit edip müdahale edebildik.'' ifadelerini kullandı.
 


Bir bayrakla sinyal verdiler!

Miami Sahil Güvenlik Hava İstasyonu'nda bulunan HC-144 Ocean Sentry'nin mürettebatı, yaklaşık 500 fit yükseklikte uçarken adada bir bayrak gördüler ve adada üç kişinin derme çatma bir bayrak sallayarak sinyal göndermeye çalıştıklarını farkettiklerini belirtti. 

Uçak ile radyo, yemek ve su sevkiyatı yapıldıktan sonra Clearwater Hava İstasyonu'ndan kalkan bir Sahil Güvenlik MH-60 helikopteri adaya yönlendirildi. Üç kişi adadan helikopterle Florida Keys'de bulunan hastaneye nakledildi. Kazazedeler arasında herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığı açıklandı.



KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER