İşte geleceğin Feribotu!

Feribot sektöründe bir elektrik devrimi gerçekleşiyor. Amerika'nın en büyük feribot ağı olan Washington Eyalet Feribotları, güzergahlarının çoğunda ''plug-in hibrid'' gemileri kurmayı planladığını açıkladı.

İşte geleceğin Feribotu!

Feribot sektöründe bir elektrik devrimi gerçekleşiyor. Amerika’nın en büyük feribot ağı olan Washington Eyalet Feribotları, güzergahlarının çoğunda ‘’plug-in hibrid’’ gemileri kurmayı planladığını açıkladı.

Norveç’in önde gelen feribot operatörleri Norled ve Fjord1, kısa vadeli planları dahilinde birden fazla tamamen elektrikli gemi kullanıyorlar. Kanada'da, BC Ferries ilk iki hibrid elektrikli gemisini teslim aldı bile.

Diğer birçok operatör, daha sonra yeni enerji kaynakları ekleme esnekliği de sağlayabilecek dizel elektrik gücünü kullanmayı düşünüyor. Elektrifikasyon feribotların geleceği için ise, Niagara Şelalesi bir ön deneme için iyi bir yer.

Maid of the Mist Turu (Sisin Hizmetçisi)

‘’Maid of the Mist’’ gezi turu, Niagara Şelaleleri 1840’larda iç savaşa kısa bir ara verildiğinden beri devam ediyor. Buhardan dizele geçiş hariç, operasyonel anlamda  yıllar boyunca aynı kaldı.

Maid of the Mist turunun iki teknesini değiştirme zamanı geldiğinde, şirket mevcut tüm seçeneklere bakmaya karar verdi. Dünyanın ilk akülü elektrikli otomobil vapuru Ampere, tam olarak olmasa da tur Başkanı Christopher Glynn'in dikkatini çekecek etkileyiciydi.

New York'taki ABB sponsorluğunda düzenlenen bir forumda konuşan “Ampere birçok nedenden dolayı ilgi çekiciydi,” dedi. “Bunlardan biri, halihazırdaki operasyonlarımıza paralellik göstermesidir; Su üzerinde 20 dakika geçirdikten sonra 10 dakika şarj olması gerekiyor.  Eğer akü, bu büyüklükteki bir gemide kullanılabiliyorsa, kesinlikle bizimkine benzeyen daha küçük bir gemide uygulanabileceğini düşündük. Biliyorsunuz, Niagara Şelaleleri'ndeyiz ki burası Dünyadaki en büyük hidroelektrik enerji kaynaklarından biri."

Yeni tamamen elektrikli gemilerini inşa etmek için Maid of the Mist, elektrikli tahrik sistemlerinde lider olan ABB Marine ve Ports ile çalıştı. Tasarım ekibi risk yönetimine muhafazakar bir yaklaşım benimsedi ve tam yedeklemeyi seçti. Katamaran gövdesi, her dubadaki ayrı bir sevk sistemi, akü depolama bankası, elektrikli otobüs ve direksiyon sistemi ile manevra yapmak için gereken her şeyden iki tanesini içeriyor. İki teknenin ilki Aralık ayı ortasında denemelere başladı ve Maid of the Mist 2020'de her ikisinin de faaliyete geçmesi bekleniyor.

Şebeke Noktası Sorunları

Maid of the Mist teknelerini, elektrik gücünün tüm potansiyelini ve aynı zamanda sınırlamalarını bize göstermektedir. Tek bir limana sık sık yanaşarak, şarj için ideal olan kısa ve sabit bir rotasyonda seyretmek zorundadır. Daha uzun, daha karmaşık yollar daha fazla kıyı altyapısı (ve dolayısıyla daha fazla maliyet) gerektirecektir. Fakat buna ek olarak belirtimelidir ki, ABD'deki dördüncü büyük hidroelektrik santralinden sadece birkaç mil uzaklıktadır, bu da şebeke gücünün hem çevre dostu hem de güçlü olduğu anlamına geliyor.