İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden Avrupa Birliği projesi

İTÜ Denizcilik Fakültesi ; Dr. Öğretim Üyesi Elif Bal Beşikçi'nin yürütücülüğünde 'Maritime Education for Energy Efficiency (MarEd)' projesi Avrupa Birliği Erasmus + Programı tarafından kabul edilmiştir.

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden Avrupa Birliği projesi
İTÜ Denizcilik Fakültesi ; Dr. Öğretim Üyesi Elif Bal Beşikçi’nin yürütücülüğünde “Maritime Education for Energy Efficiency (MarEd)” projesi Avrupa Birliği Erasmus + Programı tarafından kabul edilmiştir.

KA202 2018 yılı Mesleki Eğitim Yeniliği Destekleyen Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 199 adet proje başvuru arasından desteklenen 13 proje arasında yer almıştır. MarEd, Denizcilik sektöründe enerji verimliliğine yönelik eğitim uygulamalarıyla 24 ay sürmesi planlanan yenilikçi bir projedir.
Proje ortakları; University of Strathclyde (İngiltere), Calmac Ferries LTD (İngiltere), Türk Loydu (Türkiye), Orka Informatics (Türkiye), A.P.&A Limited (Yunanistan) dır.
 “Maritime Education for Energy Efficiency (MarEd)” projesi Erasmus+ Ana Eylem 2 Mesleki Eğitim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA202) kapsamında ilk toplantısını 7 Ocak 2019’da İTÜ Denizcilik Fakültesinde gerçekleştirildi.
Proje yürütücüsü; Dr. Öğretim Üyesi Elif Bal Beşikçi, İTÜ Proje Ekibi; Doç. Dr. Özcan Arslan, Arş. Gör. Esma Uflaz, Betül Eşsiz’in katıldığı toplantıya, proje ortakları; Dr. Rafet Emek Kurt, Strathclyde Üniversitesi (İngiltere), Dr. Bekir Sıtkı Türkmen, Zeliha Tuğçe Aydın, Aslı Yaldız Öztekin, Doğan Öztekin Türk Loydu (Türkiye), Levent Şen, Mehmet Enes Çaylak Orka Informatics (Türkiye) ve Calmac Ferries LTD (İngiltere), A.P.A Limited (Yunanistan) adlı kuruluşlar katılmıştır.
Toplantı İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt’ün açılış konuşması ile başladıktan sonra, proje ortakları sırayla kendi kuruluşlarını tanıtmıştır. Daha sonrasında Proje Kordinatörü projenin genel tanıtımı ve projenin hedeflerinden bahsederek partnerler arasında görev ve sorumluluklar hakkında dağılımı yapmış, projenin yönetimi, işleyişi ve sonuçlarının yaygınlaştırılması vb. konuları görüşülmüştür. Oturumun öğleden sonraki kısmında projenin bütçesi ve dağılımı hakkında bilgi verilmiştir. Son olarak İTÜ Denizcilik Fakültesi gezdirilerek,  Simülatörler Merkezi ziyaret edilmiştir. Partnerlere fakültenin simülatör cihazları hakkında bilgi verilmiştir.
Gemilerde enerji verimliliğini arttırmaya yönelik çeşitli yöntemler olmasına rağmen personelin yetersiz eğitimi ve tecrübe eksikliği bu yöntemlerin yaygın ve etkin bir şekilde uygulanmasının önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır. Projenin temel amacı, gemilerde (gemi kaptanı, baş mühendis, zabitler ve diğ.)  ve denizcilik işletmelerinde (enerji müdürleri, enspektörler, filo müdürleri ve diğ.) görev alan personelin enerji verimliliği politikaları ve MARPOL Annex VI uygulamaları ile ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için uzaktan eğitim ve değerlendirme modülü sunmaktır. Böylece enerji verimliliğine yönelik sektörel farkındalık artırılacaktır. 
Bu proje ile birlikte denizcilik endüstrisindeki enerji verimliliği ile ilgili uygulamalardaki boşluklar belirlenecek ve eğitim modülünde kullanılacak müfredat bu doğrultuda oluşturulacaktır.
Bu proje denizcilik sektörü ve ülke adına Türk akademisyenlerin Avrupa ve ABD’deki araştırıcılarla rekabet ettiklerinin bir göstergesi olması açısından  önemli bir gelişmedir.