Jack-up platformu Louisiana açıklarında alabora oldu: 12 kayıp

Louisiana'da meydana gelen kazada Fourchon Limanı'nın sekiz mil güneyinde jack-up platform olarak adlandırılan kendi kendine yükselebilen Seacor Power isimli kaldırma gemisinin fırtına nedeniyle alabora olduğu, bir kişinin hayatını kaybettiği, altı kişinin kurtarıldığı 12 kişinin ise kaybolduğu açıklandı.

Louisiana'da 13 Nisan’ın öğleden sonra meydana gelen kazada Fourchon Limanı'nın sekiz mil güneyinde jack-up platform olarak adlandırılan kendi kendine yükselebilen kaldırma gemisinin alabora olduğu açıklandı. 

Yaşanan kazadan sonra bölgedeki gemiler ve ABD Sahil Güvenlik ekipleri platformdaki denizcileri kurtarmak üzere harekete geçti. Bir kişinin hayatını kaybettiği kazada mürettebattan altı kişinin kurtarıldığı 12 kişinin ise kaybolduğu açıklandı.

2002 inşa Seacor Power isimli jack-up kaldırma platformunun fırtına nedeniyle alabora olduğu belirtildi. Gemi sahibi Seacor Marine, alabora olan gemide 19 mürettebat olduğunu bildirdi. New Orleans arama ve kurtarma ile Houston Sahil Güvenlik ekiplerinin kayıp mürettebatı kurtarmak üzere yürüttüğü operasyonun devam ettiği belirtildi. 

Seacor Power'ın, Houston merkezli Seacor Marine'e ait 15 jack-up kaldırma gemisinde biri olduğu biliniyor. 

KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER