Kabotaj Bayramı'nda buruk kutlama

Antalya'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları buruk geçti. Atatürk Anıtı'na ve denize çelenk bırakılırken akşam saatlerindeki etkinlikler terör saldırıları...

Antalya'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları buruk geçti. Atatürk Anıtı'na ve denize çelenk bırakılırken akşam saatlerindeki etkinlikler terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Antalya Liman Başkanlığı, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı çelenklerini sundu. Daha sonra Kaleiçi Yat Limanı'na inen heyete Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik de eşlik etti.

Kabotaj Kanunu'nun Türk denizciliğinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Antalya Liman Başkanı Deniz Kaya, şunları kaydetti: "Denizciliğimiz son yıllarda yapılan atılımlarla çok iyi yerlere gelmiştir. 2002 yılından bu yana kara listede olan Türk bayrakları gemilerimiz 2008 yılından sonra beyaz listedeki yerini almıştır. Ülkemizdeki denizcilik eğitimleri uluslar arası düzeyde kabul görmüş ve hakkettiği yere kavuşmuştur. Kıyı yapıları ve tersanelerde dünyanın gelişmiş denizcilik ülkeleriyle yarışabilir hale gelmiştir."

Heyet daha sonra tekne ile açılarak deniz şehitleri anısına Akdeniz'e çelenk bıraktı.

Kimsesiz çocukların tekne turuyla devam eden etkinliğin akşam bölümünde gerçekleştirilecek yarışma ve gösteriler İstanbul'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.