Kaçak petrolün parasını paylaşamamışlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 4 gün önce Beşiktaş'ta bir pastahanenin önünde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği mafya...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 4 gün önce Beşiktaş'ta bir pastahanenin önünde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği mafya hesaplaşması ile ilgili yaptığı çalışmaların sonunda gözaltına aldığı 9 kişiyi adliyeye sevk etti.
Kamuoyunda "Sarallar" olarak bilinen çetenin karıştığı ve Veysel Salihoğlu, Tufan Gedik ve Yakup Oral'ın ölümü ile sonuçlanan çatışmanın ardından yakalanan 9 şüphelinin evinde ve gösterdikleri iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli çap ve markalarda 7 adet tabanca ile 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Olayın petrol kaçakçılığından elde edilen kara paranın paylaşımından kaynaklanan husumeti çözmek amacıyla bir araya gelen gruba kamouyunda "Sarallar" olarak bilinen suç örgütünün müdahalesinden kaynaklandığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan şüpheliler "Suç örgütü kurma", Kurulan örgüte üye olma, "Ateşli silahla kasten adam öldürme", "Adam yaralama", "Genel güvenliği kasten tehlikeye düşürme" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından tanzim olunan evraklarla çağlayan adliyesine sevk edildi.