Kefken plajı Mavi Bayrak'la ödüllendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kandıra Kerpe plajında düzenlenen törenle Mavi Bayrak dalgalanmaya başladı. Böylece Kocaeli'de mavi bayraklı plaj sayısı 3'e...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kandıra Kerpe plajında düzenlenen törenle Mavi Bayrak dalgalanmaya başladı. Böylece Kocaeli'de mavi bayraklı plaj sayısı 3'e çıktı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek halkın hizmetine açılan Kandıra ilçesindeki Kerpe halk plajı, su temizliğinin ödülü olan Mavi Bayrak'la ödüllendirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı törenle Kerpe plajına Mavi Bayrak çekilmesiyle Kocaeli'deki Mavi Bayrak'lı plaj sayısı 3'e çıktı. Törenin ardından ayrıca yine Kerpe bölgesi Miço koyunda yapılan kadınlara özel plaj da törenle hizmete açıldı.
Kerpe plajında halkın katıldığı törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kandıra'da kolektör ve atık su arıtma tesisimizi yaptık. 1 Kandıra'da bir tane Cebeci bölgesinde yaptık. Ve tüm kolektörlerle kanalizasyonlarımızı toplayıp atık su arıtma tesisine veriyoruz. Denize bir gram kirli su vermiyoruz. Verirsek zaten Mavi Bayrak alamazsınız. Bunun kriterlerinden bir tanesi de bu. Tertemiz suyu doğal ortama deşarj ediyoruz" dedi.
Kandıra'da inşa edilen kadınlara özel plaj ile bir taçlandırma daha yaptıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Hanımefendilerden çok yoğun istek geliyordu. Sadece hanım kardeşlerimize ait bi plajımız olsun diye. Onu bu yıl gerçekleştirdik. Her şeyin en güzeline bizim Kocaelimiz'in güzel insanları layıktır. Böyle inanıyoruz, öyle seviyoruz ve bu aşkla hizmet yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kerpe Halk plajına teslim edilen Mavi Bayrak, törenle dalgalandırdı. Törenin ardından katılımcılarla birlikte Miço koyuna yürüyen Başkan Karaosmanoğlu, burada kadınlara özel olarak inşa edilen plajı da hizmete açtı.