KOSGEB'de Türk lirasından başka para birimi geçmeyecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, bundan sonra KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ve KOSGEB KOBİ Kredi Faiz...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, bundan sonra KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ve KOSGEB KOBİ Kredi Faiz Destekleri Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak başvurularda yurt içi tedarikçilerden alınan veya alınacak mal ve hizmetler için sunulan başvuru ve eki (katılım formu, sözleşme, kira kontratı, proforma fatura vb.) belgelerde yalnızca Türk lirası kullanılanların değerlendirmeye alınacağını açıkladı.
KOSGEB Başkanı Recep Biçer, bundan sonra KOSGEB destek programlarında milli para esaslı uygulamaların geçerli olacağını belirterek, KOSGEB'den destek talebinde bulunan bütün KOBİ'lerin destek öncesi yapacakları başvurularda, sözleşmelerde ve proforma faturalarda Türk lirasının dışında gelen evrakların kabul edilmeyeceğini bildirdi. Destek başvuru aşamalarını örneklerle anlatan Biçer, özellikle fuar başvuruları sırasında gelen fuar döviz üzerinden yapılan sözleşmeler, projeye dayalı destek programlarına müracaat sırasında gelen döviz cinsinden proforma faturalar gibi başvuru evraklarının başvuru aşamasında kabul edilmeyeceğini açıkladı. Biçer, ekonomik refahın toplumun tüm katmanlarına yansıtılmasında KOBİ'lerin önemli işlevler üstlendiğini belirterek, ülkenin bağımsızlık ve egemenlik nişanesi olan Türk lirasının hak ettiği değeri alması ve Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle küresel ekonomik düzende söz sahibi olmasını desteklediklerini bildirdi. Biçer, KOBİ'lerin ekonomik işlevlerini yerine getirmesi ve uluslararası düzeyde rekabet edebilme kabiliyetlerinin artırmasının ancak güçlü ülke ekonomisi ve güçlü ülke parası ile mümkün olacağını söyledi.