Kulaçlar hayatını kaybeden mülteciler için atılacak

Hafta sonu yapılacak Datça 10. Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılacak sporcular, Ege Denizi'nde hayatını kaybeden mülteciler için yüzecek

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Datça ilçesinde hafta sonu yapılacak 10. Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katılacak sporcular, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışırken Ege Denizi'nde hayatını kaybeden mülteciler için kulaç atacak. 

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesinin öncülüğünde düzenlenecek maraton, 27 Şubat Cumartesi Kumluk Plajı'nda başlayacak. Maratonda 15'i Yunanistan'dan 325 sporcu mücadele edecek. 

1,5 kilometre kısa ve 5 kilometre uzun olmak üzere iki parkurda gerçekleştirilecek maratona katılacak yüzücülerden bazıları, Kargı Koyu'nda son antrenmanlarını yaptı. 

Maratona katılmaya hazırlanan 69 yaşındaki Necati Sağır, Datça'nın Türkiye'de kış yüzme maratonu yapılan tek yer olduğunu söyledi. Son antrenmanlarını yaptıklarını belirten Sağır, "Her yıl farklı bir tema işlenerek bu maratonu gerçekleştiriyoruz. Bu seneki temamız ile Türkiye ve dünyada gitgide artan mülteci ölümlerine dikkati çekmek istiyoruz. Kulaçlarımızı 'Ege Denizi mültecilere mezar olmasın' demek için atacağız" ifadelerini kullandı.

Maratona katılımın her yıl arttığını vurgulayan Sağır, "İlkini 15 kişiyle gerçekleştirdik. Aradan 10 yıl geçti ve bu yıl 300'ün üzerinde katılımcıya ulaştık" diye konuştu.