LNG Gemi İnşaası COSCO'dan Üç Gemi Siparişiyle Devam Ediyor!

COSCO, China Shipbuilding Corporation'ın bir yan kuruluşu olan China Shipbuilding Trading, Hudong Zhonghua'dan üç LNG gemisi sipariş etti.

LNG'ye olan kısık talebe rağmen, gemi sahipleri ve gemi üreticileri segmentin daha uzun vadeli beklentilerine inanarak yeni inşaat çalışmalarına devam ediyor.

COSCO Denizcilik ve onun Çin Ulusal Petrol Uluslararası Şirketi, daha fazla LNG gemisi inşaası için sözleşmeler yaparak, LNG pazarına olan inançlarını sergileyen en son şirketlerden biri oldu.

COSCO, China Shipbuilding Corporation'ın bir yan kuruluşu olan China Shipbuilding Trading, Hudong Zhonghua'dan üç LNG gemisi sipariş etti.

Üç LNG gemisi siparişi, Hudong Zhonghua'nın dördüncü nesil "Changxing Serisi" büyük ölçekli LNG gemisi tasarımıa sahip olacak. Gemiler, 19.5 deniz mili hızına sahip olmakla birlikte 295 metre uzunluğunda olacak.

Yapılan açıklamaya göre, yeni gemiler önceki LNG gemilerinin tasarımlarını daha da optimize edecek.

Günlük yakıt tüketimini yaklaşık 100 tona düşürecek en yeni nesil çift yakıtlı düşük hızlı pervaneler kullanacaklar. Gemiler, hem Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün emisyon standartlarını karşılayabilen hem de gaz modunda veya akaryakıt modunda çalışabilen gelişmiş çevre koruma cihazları ile donatılacaktır.

Gemiler, China National Petroleum International Co.'nun sahip olduğu Shanghai COSCO Shipping LNG Investment Co. tarafından işletilecek.

Haberler, Katar'ın Güney Kore'nin gemi üreticileriyle 19 milyar dolar değerinde 16 LNG gemisi için imzaladığı sözleşmelerin açıklanmasından sadece bir ay sonra geldi.