MED Marine 1 hafta içinde 3 römorkör teslim etti, birinin deniz denemelerine başladı!

MED Marine MED-P16 serisi iki pilot teknesini Nejerya'ya, MED-A2575 serisi römorkörünü ise İspanyol römorkör operatörü Remolques Gijoneses'e teslim ederken, Svitzer için inşa edilen iki 30m 60TBP ASD buz sınıfı römorkörü siparişinden ikincisinin deniz denemelerine başladı.

Med Marine ve IBK, geçtiğimiz Kasım ayında Nijerya Liman İdaresi’nin Lagos’taki operasyonlarında kullanılacak MED-P16 serisi iki pilot bot için sözleşme imzalamıştı. Nijerya Liman İdaresi, iki yüksek kaliteli pilot teknesini bu hafta teslim aldı. Her iki bot da, özel bir nakliye gemisiyle Türkiye'den Nijerya'ya gönderildi. Kardeş gemiler PC OBONOMA ve PC BADARIYA olarak adlandırıldı.

Med Marine İş Geliştirme Uzmanı Can Cicioğlu; “Nijerya Liman İdaresi ve IBK Ltd tarafından işletilecek son teknoloji MED-P16 sınıfı iki pilot botu teslim ettiğimiz için çok mutluyuz. MED-P16 sınıfı pilot botları, pilot biniş operasyonlarının gereklerine özgü benzersiz özellikler sunmaktadır. Teknelerin yapım sürecinde Med Marine, IBK Ltd ve Nijerya Liman İdaresi arasındaki iyi iletişim ve işbirliği sayesinde, iki adet yüksek kaliteli pilot botumuzu teslim ettik. Bu satışın, uzun vadeli bir ilişkiye zemin hazırlamasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Camarc tarafından tasarlanan MED-P16 serisi pilot tekneler, çelik gövdeli ve alüminyum yapıya sahip ve çift çeneli gövdelerinin yanı sıra her yönden olağanüstü deniz tutuşu sağlıyor Her gemi 16,50 metre uzunluğunda ve 4,8 metre genişliğinde olup 22 deniz mili azami hıza sahip. Kompleman alanı, 2 mürettebat ve 6 pilot barındırmakta. 

Nijerya Liman İdaresi Hakkında

Nijerya Liman Otoritesi (NPA), Nijerya'daki Limanları yöneten ve işleten bir Federal Hükümet kurumudur. Başlıca limanlar arasında; Lagos Liman Kompleksi ve Tin Can Adası Liman Kompleksi, Cross River Eyaletindeki Calabar Liman Kompleksi, Warri'deki Delta Limanları, Delta Eyaleti ve Rivers Liman Kompleksi ve her ikisi de Rivers Eyaleti’nde bulunan Onne Liman Kompleksi bulunmaktadır. Premiere Limanı (Apapa Quays) olarak da anılan Lagos Liman Kompleksi, Nijerya'daki en eski ve en büyük limandır. Apapa, Lagos Eyaleti ve Nijerya'nın ticaret merkezinde yer almaktadır.

 

MED Marine, MED A2575 serisi römorkörünü Gijon'a teslim etti!  
Med Marine; MED-A2575 serisi römorkörünü, İspanyol römorkör operatörü Remolques Gijoneses'e teslim ettiğini duyurdu. Bu satışın sözleşmesi, 27 Ekim 2020'de tarafların uzaktan imzalamasıyla gerçekleşmişti. Med Marine, ayrıca daha önce yine Robert Allan tasarımı olan iki adet 24m x 45TBP ASD römorkörünü, İspanyol operatöre Gijón operasyonları için teslim etmişti.

MED-A2575 serisi, farklı güçlerde çeki kuvveti seçenekleri sunan, Robert Allan’ın RAmparts 2500W ASD römorkör tasarımıdır. MED-2575 serisi; gemi elleçleme, kıyı çekme, genel amaçlı veya eskort  görevleri için çok yönlü ve sağlam ASD römorkör tasarımları olarak bilinmekte. 25,20 metre boy, 12 metre genişlik ve 12 deniz mili azami hıza sahip MED-A2575, Med Marine portföyünde en çok tercih edilen serilerden biridir. Şirket, bu 7 personel kapasiteli bu serinin 8 ünitesini farklı çeki güçlerinde (60 TBP-70 TBP-75TBP) başarıyla inşa ve teslim etmiştir. Med Marine aynı zamanda ulusal filosunda bu seri römorkörleri çalıştırmaktadır. Teslimatı Nisan 2021'de tamamlanan MED-A2575 model römorkör, (Tekne Adı: EREGLI 78) şirketin Gijón liman bölgesindeki operasyonlarında kullanılacak.


 

REMOLQUES GIJONESES S.A HAKKINDA: Remolques Gijoneses S.A hakkında

Remolques Gijoneses, S.A., Gijón Limanı'nda faaliyet göstermektedir. Açık denizlerde de faaliyet göstermesine ve kurtarma ve yangınla mücadele hizmetleri vermesine rağmen ana faaliyeti Gjon limanında römorkaj hizmetleri sağlamaktır. Remolques Gijoneses, S.A., söz konusu limanda bir atölye, depo ve ofisler içeren bir endüstriyel birimi işletme imtiyazı sahibidir.

 

MED Marine, Svitzer için inşa ettiği ikinci buz sınıfı Tundra3000 römorkörünün deniz denemelerine başladı!


Med Marine’in iki 30m 60TBP ASD buz sınıfı römorkörü siparişinden ilki Mart 2021'de Med Marine tarafından Svitzer'e teslim edilmişti. Her iki gemi de Med Marine Group'a ait Ereğli Tersanesi'nde inşa edildi.

Robert Allan tarafından zorlu kış koşullarındaki operasyonlar için tasarlanmış ve Svitzer’in Kuzey Avrupa filo operasyonları için mükemmel uyum göstereceği belirtilen 30 metre boy, 12,6 metre genişlik ve 60 ton çeki gücüne sahip TundRA 3000 / MED-A3060-ICE tasarımı römorkör, üretilen diğer römorkörlerle kıyaslandığında bazı ayırt edici özelliklere sahip. Römorkörün çekme vinci, güvertenin içinden geçebildiği gövde tasarımı vasıtasıyla kıçta da çalışabilmekte. Ayrıca şiddetli soğuk hava koşullarında bile mükemmel performans elde edilmesi için kapalı bir alanda bulundurulmakta. Gemiler teslim edildikten sonra İskandinavya'da faaliyet gösterecek ve ağırlıklı olarak Danimarka ve İsveç'teki limanlara hizmet verecek.

İkinci römorkör deniz denemeleri tamamlandıktan sonra Mayıs 2021'de teslim edilecek.