MSC'nin mega konteyner gemisindeki vahşi cinayetin davası sürüyor: İtiraf etti!

20 Eylül 2020 tarihinde MSC Ravenna isimli mega konteyner gemisi Pasifik Okyanusu'nda seyrettiği esnada gemide çıkan tartışma vahşi bir cinayete dönümüş ve bir mürettbat üyesinin diğerini 17 kez bıçaklayarak öldürdüğü bildirilmişti.

20 Eylül 2020 tarihinde MSC Ravenna isimli mega konteyner gemisi Pasifik Okyanusu'nda seyrettiği esnada gemide çıkan tartışma vahşi bir cinayete dönümüş ve bir mürettbat üyesinin diğerini 17 kez bıçaklayarak öldürdüğü bildirilmişti.

İtiraf etti

43 yaşındaki cinayet zanlısı Filipin uyruklu denizcinin MSC Ravenna isimli konteyner gemisinde güverte lostromosunu defalarca bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği açıklandı. Diğer yandan halihazırda kaptan ve baş makinist de dahil olmak üzere mürettebatın diğer üyelerinin saldırıya tanık olduğu biliniyordu.

Bıçaklamayı yorulunca bıraktı

Görgü tanıklarına göre zanlı kurbanı bıçaklamayı ancak devam edemeyecek kadar yorulduğunda bıraktı. Cinayetten sonra ise geminin kaptanı zanlıyı bıçakları teslim etmeye ikna etti ve kabinde gözaltına aldı.

Diğer yandan zanlının ömür boyu hapis ve 250.000$'a kadar para cezası ile sonuçlanması muhtemel olan suçlamayı kabul ettiği açıklandı. Bir sonraki duruşmanın 12 Eylül'de yapılacağı bildirildi.