Msı Z170a Mpower Gaming Titanium İnceleme

Teknoloji.Me'nin ilk yazılı incelemesinden herkese merhaba, bugün test masamızda İntel'in Z170 çipsetini kullanan Msi Z170A Mpower Gaming Titanium var. Doğru donanımlarla oyun canavarı haline gelecek olan Z170A Mpower Gaming Titanium 6. Nesil Skylake işlemci tiplerini de destekliyor.

Teknoloji.Me'nin ilk yazılı incelemesinden herkese merhaba, bugün test masamızda İntel'in Z170 çipsetini kullanan Msi Z170A Mpower Gaming Titanium var. Doğru donanımlarla oyun canavarı haline gelecek olan Z170A Mpower Gaming Titanium 6. Nesil Skylake işlemci tiplerini de destekliyor. Hızlandırılmış Ram, Usb yuvaları ve Lan bağlantısının yanı sıra geliştirilmiş ses sistemi de bu ana karta entegre edilmiş. Msi'ın daha önceden tasarlamış olduğu Z170A serisinden özellikle gümüş rengi ile ayrılan M Powe Gaming Titanium, oyuncuların hayallerini süsleyen bir anakart olarak adlandırılabilir.

Sizinle birlikte anakartın teknik özelliklerine baktıktan sonra detaylı incelemesine geçelim:



Ürünün kutusuna baktığımızda diğer Msi anakartların kutusundan ayrılmadığını söylersek yalan söylemiş oluruz. Ürünün kutusu o kadar parlak bir gümüş renk kaplamaya sahip ki kutunun fotoğraflarını çekerken gerçekten zorlandık. Ürünün kutusunun ön yüzeyinde Z170A Mpower Gaming Titanium yazılı bir bant  ve ürünün görseli bulunuyor. Genellikle Msi tarafından kullanılan kırmızı renkli logoya bu üründe yer verilmemiş onun yerine kutu ile bütünlük sağlayan gri renkte bir logoya üründe yer verilmiş.



Kutunun ön yüzü oldukça güzel fakat ürünün kutusunun arka kısımını görünce yutkunamadığımızı söyleyebiliriz. Ürünün ön yüzünde ağırlıklı olarak gri renk kullanılmıştı. Tahmin edersiniz ki gri renk kullanılmasındaki en büyük faktör ürünün "Titanium" modeli olması. Ürünün kutusunun arka yüzeyine baktığımızda ise ön taraftaki sadelik anlayışı ile çok zıt ve dolu dolu bir arka yüzey bizlerle olduğunu görüyoruz. Arka yüzeyinde ürünün kutusunun ürüne ait teknik bilgilerin bulunmuş olduğu kısa notlar ve ürünün üzerindeki birimlerin isimlerinin yazdığı büyük bir anakart haritası olarak adlandırılabilecek görsel bulunuyor.



Ürünün kutusunun üst kapağını açtığımızda karşımıza anti-statik poşet ile sarılmış olan Msi Z170 Mpower Gaming Titanium anakart çıkıyor. Msi tüm ürünlerinde olduğu gibi bu üründe de kutunun içindeki ürünün sağlam bir şekilde kullanıcılarına ulaşması için kutuya ciddi bir özen göstermiş. Ürün hem içerisinde bulunduğu kutunun malzeme kalitesi hemde ürünü saran plastik malzeme ile çok güzel korunmuş.



Ürünümüzü kutusundan çıkardığımızda ise farklı farklı poşetler içerisinde bulunan bir çok aksesuarın bizlere ürün ile birlikte hediye geldiğini görüyoruz. Bir ürün için beklenilenden fazla bir şekilde aksesuar koyan Msi neredeyse hiç kullanmayacağınız ancak anakart üzerinde çıkışı bulunan tüm I/O noktaları için bir aksesuar koymuş durumda.  Ayrıca ürünün kutusunun içerisinden çıkan küçük I'M NOT HERE yazılı kapı askısı ise bizi bizlerden almaya yetiyor. Oyuncuların halinden anlayan en büyük firma olarak yine karşımıza çıkıyor.



Ürünün kutu içeriğine baktığımızda ise ürünün kutusunun içerisinden şunlar çıkıyor:

Kullanım kılavuzu, kurulum kılavuzu


Kasa üzeri rozet


Kapı askısı


1 x Destek DVD'si


6 x SATA 6Gb/s kablo


1 x  SLI köprü kablosu


2 x LED bağlantı kablosu


1 x Kablo toplayıcı


1 x Kablolama yardımcısı



 







 

 



Ürünün orta kısımında bulunan plastik bileşenler dışında ürünün neredeyse tamamı gümüş renginde ve ürün gerçekten insanın gözünü alan bir güzelliğe sahip. Ayrıca ürünün arka kısımından ürüne baktığınızda ürünün sağlamlığı konusunda emin olabiliyorsunuz. Msi genellikle ağır ekran kartlarını ve bileşenleri rahatlıkla her şekilde kaldırabilecek anakartlar tasarlıyor ancak bu üründe malzeme kalitesi bir tık daha yükselmiş.