"Polis 1" sürat teknesine kardeş geldi

Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi'ne ait olan 'Polis 1' isimli sürat teknesine kardeş geldi. 13.65 metre uzunluğundaki Ofshore cinsi sürat teknesi 500 beygir gücünde...

Polis 1’e Kardeş Geldi

Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi’ne ait olan “Polis 1” isimli sürat teknesine kardeş geldi. Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Zodiac cinsi bot ise plajlarda güvenliği sağlayacak.

Yalova Deniz Polisi sorumluluk sahasında ki 3 limandaki 110 km’lik sahil şeridinde görev yapıyor.

Yine Deniz Polisi’ne bağlı Sualtı Grup Amirliği’de 5 ildeki iç sularda hizmet veriyor. Bütün bu hizmetlerin verilmesinde polisin en büyük yardımcısı ise Türkiye genelindeki Deniz Polisi Şubelerine ait en hızlı tekne olan “Polis 1” isimli tekne. 13.65 metre uzunluğundaki Ofshore cinsi sürat teknesi 500 beygir gücündeki 2 D9 motora sahip. 35 nat hıza çıkabilen tekneden kaçabilmek neredeyse imkansız. Teknedeki teknik donanımda suçluların dudağını uçuklatacak cinsten. Zira teknede 24 mil çapında görüş sağlayan bir radar, GPS, uydu bağlantısı ve Marmara, Ege, Akdeniz ile Karadeniz sahil şeridini gösteren karta işlenmiş bir harita sistemi yer alıyor. Bütün bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda ise tekne adeta suçlılar için caydırıcı bir etken haline geliyor.

Antalya’dan Gelen Zodiac Plajları Kontrol Altına Alacak

”Polis 1” isimli sürat teknesi ebatlarından dolayı sahile ve bazı gemilere yaklaşmakta zorlanıyor. Bunun üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğünde bulunan Zodiac cinsi bir sürat teknesi daha Yalova’ya tahsis edildi. Kısa süre sonra Yalova Deniz Polisi tarafından kullanılmaya başlanacak olan Zodiac özellikle plajların denetlenmesinde ve büyük tonajlı gemilere yanaşma amacıyla kullanılacak. Böylece Deniz Polisinin etki alanı dahada gelişmiş hale gelecek.