Prof. Dr.Nuray Erkan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde!

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”

Stanforf Üniversitesi koordinasyonuyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Hollanda’dan bilim insanlarının oluşturduğu ekip tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Plos Biology de yayınlanan bu araştırmada; bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları, dergilerin çeyrek değerleri gibi farklı değişkenler kullanılarak bilimsel etki endeksi oluşturuldu.

 Liste hazırlanırken, alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi ve 1996-2019 yılları arasında “Scopus Özet” ve “Atıf Veri Tabanı” üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan bilim insanları belirlendi.
 

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof. Dr.Nuray Erkan 137270. sırada yer aldı.

 

 Bilimsel göstergeler ışığında yapılan hesaplamaların ardından, 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında oluşturulan her bilim insanının çalışma alanı için “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” şeklinde iki tür sıralama listesi oluşturuldu.

Listede 756 Türk bilim insanı yer almış görünüyor. Listede ilk % 2 de yer alan 159000 bilim insanı içinde 137270. sırada yer alan Prof. Dr.Nuray Erkan duygularını şöyle dile getirdi. "Food Science alanında 830. Nutrition & Dietetics alanında 827.Agricultur & Fisheries alanında 48453. sırada yer almaktan duyduğum gurur ile üzerimizdeki emeği ve bu başarıda katkıları büyük olan başta değerli hocam Prof.Dr. Candan Varlık’a, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı çalışma arkadaşlarım Sühendan Mol Tokay ,Özkan Özden Didem Üçok AlakavukŞehnaz Yasemin Yıldırım Tosun, Şafak Ulusoy, Hande Doğruyol, ve İdil Can’a, pek çok projede birlikte değerli çalışmalar yaptığımız tüm arkadaşlarıma, aileme ve üniversiteme teşekkür ederim."