Rekor sayıda dökme yük gemisi liman tıkanıklığından etkileniyor: 142 milyon dwt'e ulaştı!

Dünyanın dört bir yanındaki kuru dökme yük gemisi kuyrukları neredeyse 142 milyon dwt'lik bir zirveye ulaştı.

Brokerler Braemar ACM'nin yeni araştırmasına göre, liman tıkanıklığı nedeniyle her zamankinden daha fazla kuru yük gemisi liman bekliyor.

Çin'in bu tıkanıklığın üçte birinden fazlasını oluşturmasıyla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki dökme yük gemisi kuyrukları, hafta sonu boyunca neredeyse 142 milyon dwt'lik bir zirveye ulaştı.

Küresel kuru yük filosunun %16'sı liman bekliyor!

Cape boyutu gemiler şu anda günde 47.000 doların üzerinde işlem görüyor, handy boytu 2008 seviyelerindeyken supramax gemiler 2015'ten bu yana ilk kez günde 35.000 doları aştı.

Braemar ACM, "İleriye dönük olarak, Çin'in liman faaliyetleri üzerindeki COVID ile ilgili streslerin bir gecede hafiflemesi pek olası görünmüyor. Son zamanlarda her iki havzadaki demir cevheri sevkiyatlarındaki artış, önümüzdeki birkaç hafta içinde Çin'e varış hacminde yaşanacak bir artışı tetikleyebilir ve kuyrukları daha da uzatabilir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, emtia fiyatlarında bu haftaki çalkantıya rağmen, günümüzün inanılmaz derecede güçlü piyasasının daha da yukarı yönlü seyredeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER