Royal Caribbean, Yeni Gemisinin Açılışını Altı Ay Erteliyor!

Royal Caribbean International yeni kruvaziyer gemisi olan Odyssey of the Seas'in açılışını altı aylığına erteliyor.

Royal Caribbean International yeni kruvaziyer gemisi olan Odyssey of the Seas'in açılışını altı aylığına erteliyor.

Şu anda Almanya'nın Papenburg kentindeki Meyer Werft tersanesinde yapım aşamasında olan yeni kruvaziyer, Kasım 2020'de ilk seferiyle teslim edilecekti.

Royal Caribbean’ın Kuantum Ultra Sınıf gemilerinden ikincisinin montajı tersanede devam ediyor ancak koronavirüs nedeniyle yavaşlamıştı.

Bu hafta Meyer, gemiyi yapım alanının yakınında yeniden konumlandırmaya hazırlandıklarını gösteren fotoğraflar yayınlamıştı, Denizlerin Odyssey'inin son montajı ve Ems Nehri’ne taşınması için yapım alanından ayrılması planlanıyordu.

Ancak Odyssey of the Seas, Meyer Werft’in izniyle yapım alanına yeniden konumlandırılmaya hazırlanıyor.

Böylece, yirmi yılı aşkın bir süredir yolcu gemilerinde uzmanlaşan tersaneye bir darbe daha geliyor. Meyer Werft, kruvaziyer hatlarının, koronavirüsün etkisine ve devam eden kruvaziyer operasyonlarının askıya alınmasının bir sonucu olarak teslimatlarını ve gelecekteki inşaatlarını ertelemeye çalışacağını söyledi.

Odyssey of the Seas için yeniden planlanan teslimat, Meyer, P&O Cruises, Disney Cruise Line ve AIDA gibi diğer kruvaziyer müşterileriyle, büyük yolcu gemilerinin teslimatı için anlaşmalar devam ederken geldi. Royal Caribbean yolcu gemisine ek olarak, 2021 baharında AIDA'ya teslim edilmesi planlanan büyük yeni bir yolcu gemisinin de yapım alanında çalışmaları hala devam ediyor.

Meyer ve yolcu gemileri inşa eden diğer büyük tersaneler, seyir hatlarının özellikle operasyonlardaki mevcut durdurulmalar sırasında nakit akışını ve likiditeyi yönetmek için yavaşlatılan teslimatlardan endişeli olduklarını bildirdi.