Ruslar gelmeye başladı

Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasının ardından Rus turistler adeta Türkiye'ye akın ediyor. Atatürk Havalimanı'nda uçaklar yüzde 100'e yakın doluluk...

Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasının ardından Rus turistler adeta Türkiye'ye akın ediyor. Atatürk Havalimanı'nda uçaklar yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla gelmeye başladı. Özellikle tatil beldelerini tercih eden Ruslar, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasının ardından özellikle tatil beldelerine Rus turist akın etmeye başladı. Yedi ay sonra Türkiye turları satışı yasağının kaldırılmasından sonra Türkiye, Rusya'da en popüler destinasyon oldu. Atatürk Havalimanı'nda uçaklar yüzde 100'e yakın doluluk oranlarıyla geliyor. Havalimanında bagajlarını alan Rus turistler, iki ülkenin arasının iyi olmasından memnun olduklarını söyledi.

Tatil için Türkiye'ye gelen Valentina Stolova, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesine çok sevindiğini söyledi. Türkiye'ye dinlenmeye geldiğini aktaran Stolova, "Rusya'da bu konuda çok sevindim. Sürekli geleceğim. Eşimde yakında gelecek. Rusya'da çok sayıda kişi ilerleyen süreçte geleceğini söylüyor. Ben bu haberler netleşmeden önce biletimi almıştım. Daha sonra iki ülkenin arasındaki ilişkiler düzeldi çok daha güzel oldu." dedi.

Elena Elmas ise Türkiye'ye çok gelmek istediğini, gelişmelerden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Rusya'da arkadaşlarının gelmek için plan yaptığını dile getirdi.
Elena Elmas ile evli olan ve Rusya'da yaşayan Kürşat Elmas ise Rusların genelde yaşananları politik bir oyun olarak gördüğünü söyledi. Gerginliklerden dolayı üzüldüklerini ifade eden Elmas, "Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok iyiydi. Orada Türküz demekten çekinmeye başladık. Bazı arkadaşlardan duyduk, bazılarını taksilerden çıkardıkları olmuş. Şuan ki gelişmelerden dolayı çok mutluyuz. Bizim için sürpriz oldu. Beklemiyorduk. İyi ki böyle oldu." ifadesini kullandı.

Oliga Sağır ise gelişmelerden çok memnun olduğunu, bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için dua ettiğini anlattı.