SeaNews Dergisi Temmuz Sayısı Yayınlandı

SeaNews Dergisi Temmuz 2015 Sayısı yayınlandı. Derginin bu ayki sayısının kapak röportaj konuğu TBMM Başkanı İsmet Yılmaz oldu.

SeaNews Dergisi Temmuz 2015 Sayısı yayınlandı. Derginin bu ayki sayısının kapak röportaj konuğu TBMM Başkanı İsmet Yılmaz oldu. 

Dergide, Kaptan Cahit İstikbal "İstanbul Boğazı ve Akıntılar" , R. Hakan Şen "İsmet Yılmaz: Akıllı Seçim" başlıklı makaleleriyle yer aldı.

Türkiye ve Dünyada geçtiğimiz ay meydana gelen önemli denizcilik olaylarının ve DTO Meclis Toplantısının da yer aldığı dergide Mavi Marmara Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sina Şen ile yapılan röportaj da yer alıyor. 

Dergide, VesselsValue.Com ve Clarksons tarafından SeaNews için özel olarak hazırlananan Türk denizciliği ve dünyadaki yerine ilişkin istatistiksel veriler yer alıyor.

Ayrıca, ISTFIX Navlun endeksi de yine SeaNews için özel olarak hazırlanıyor.

Dergide, Lion Shipbrokers tarafından yine SeaNews için özel olarak hazırlanan önceki aya ait 2. el ve söküme giden gemi satışlarıyla ilgili veriler yer almakta.

Dergi; Uluslararası Denizcilik Örgütü dahil birçok uluslararası örgütün kütüphanesinde yer alırken Türkiye'de seçkin denizcilik adreslerine ve abonelere dağıtılıyor. 

Dr. İsmet Yılmaz'dan birlik ve kardeşlik mesajları

İlk dergi röportajını SeaNews Dergisi'ne veren TBMM Başkanı Dr. İsmet Yılmaz, röportajda kendisinin TBMM Başkanlığına giden yoldaki aşamalarını anlattı.

Yılmaz, ayrıca denizcilik sektörünü hiç bir  zaman unutmadığını ve sürekli izlediğini bildirdi.

Röportajında Türk Ordusu'nu öven ve bölgedeki en güçlü ordu olduğunun altını çizen Yılmaz, Milli Savunma Bakanı olduğu dönemde ilişkilerin düzeltilmesi için çaba gösterdiğini ve bunda başarılı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin başarılı olması için "birlik ve beraberlik" şartını önemle vurgulayan Dr. İsmet Yılmaz; "Ortak paydamız Türkiye'dir. Bu coğrafya bizim kaderimizdir. Bu hem bir fırsat hem de bir tehdittir. Bu bölgede barış içinde yaşamaya birlik ve beraberliğe mecburuz. Hepimiz biriz. Birbirimize hoşgörü göstermeliyiz bile demiyorum çünkü hoş görmek bile diğerkamlığa girer. Birbirimizi olduğu gibi kabul etmeliyiz" dedi. 

Dr. İsmet Yılmaz'ın siyasetle ilgili, koalisyonla ilgili ve denizcilik sektörünün geçirmekte olduğu kriz ve krizden kurtuluş yolları konusundaki görüşleri SeaNews Dergisinde.