Singapur'da alev alan uçak söndürüldü; yolcuların tümü tahliye edildi

İtalya'ya gitmekte olan Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağı, havalandıktan saatler sonra teknik bir arıza üzerine geri döndü. Ülkenin doğusundaki Changi Havalimanı'na gelen uçağın acil iniş yapmasından hemen sonra alev aldığı belirtildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesiyle uçağın söndürüldüğü, içindeki 241 kişinin tahliye edildiği ve yaralanma olmadığı bildirildi..

İtalya'ya gitmekte olan Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağı, havalandıktan saatler sonra teknik bir arıza üzerine geri döndü. Ülkenin doğusundaki Changi Havalimanı'na gelen uçağın acil iniş yapmasından hemen sonra alev aldığı belirtildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesiyle uçağın söndürüldüğü, içindeki 241 kişinin tahliye edildiği ve yaralanma olmadığı bildirildi.

Toplam 222 yolcu ve 19 mürettebatı olan Singapur Havayolları'na ait Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı, Singapur'dan İtalya'nın Milano kentine gitmek üzere yola çıkmıştı. Motor yağında uyarı mesajı alan pilot, kalktıktan yaklaşık 2 saat sonra geri dönerek yerel saatle 06.50'de Changi Havaalanı'na acil iniş yaptı. Uçağın iniş yaptıktan hemen sonra ise alev aldığı aktarıldı. Havaalında bekleyen iftaiye ekiplerinin müdahale etmesi sonucu 10 dakika içerisinde uçağın söndürüldüğü kaydedildi. Uçağın içindeki yolcuların tümünün tahliye edildiği ve yaralanma olmadığı ifade edildi.

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, uçaktaki bütün yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edildiği ve yaralanma olmadığı için "rahatlamış hissediyorum" dedi. Lee, havaalanı yetkililerine kaza sonrası hızlı hareket edilip yanan uçağa müdahale edildiği için teşekkür etti. Lee ayrıca, olay hakkında soruşturmanın başlatıldığını vurguladı.Cihan CİHAN