TKKD, Emekli Kılavuz Kaptanlarla boğazda buluştu!

Seyir emniyetinin teminatı olan, deniz ticaretinin devamlılığı için tecrübe, emek ve özveriyle Türk Boğazları'nda ve denizlerinde 7/24 görev yapan kılavuz kaptanların haftasında, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Emekli Kılavuz Kaptanlar ile buluşma yemeği gerçekleştirildi.

Seyir emniyetinin teminatı olan, deniz ticaretinin devamlılığı için tecrübe, emek ve özveriyle Türk Boğazları’nda ve denizlerinde 7/24 görev yapan kılavuz kaptanların ‘Kılavuz Kaptanlar Haftası’nda, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Emekli Kılavuz Kaptanlar ile buluşma yemeği gerçekleştirildi.

Kadıköy’den kalkan gezi teknesi ile boğaz turu yapılan etkinlikte yaşanan keyifli saatler, plaket töreninin ardından verilen yemek ile son buldu.

‘’Sizler Mavi Vatanımızın, limanlarımızın ve boğazlarımızın görünmez kahramanlarısınız’’

Plaket teslim töreninde konuşan Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Dündar;
‘’Bu yıl 13’sünü gerçekleştirdiğimiz ‘Kılavuz Kaptanlar Haftası’na hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kılavuz Kaptanlar Haftası Etkinlikleri içerisinde düzenlediğimiz Emekli Kılavuz Kaptan üyelerimizle buluşma yemeğimizde hep birlikte olmaktan Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu olarak çok mutluyuz. Pandemi nedeniyle 2 senedir düzenleyemediğimiz yemeğimizi ve plaket törenimizi nihayet bu sene gerçekleştiriyoruz. Kılavuz kaptanların yegâne sivil toplum örgütlenmesi olan TKKD’nin emekli ve aktif 600’ye yakın üyesi bulunmaktadır. Ülkemizin kalkınması için önemli rolü olan limanlarımıza ve her biri eşsiz stratejik konumuyla dünyanın en önemli su yollarından olan Türk boğazlarında kılavuz kaptanlar can, mal ve seyir emniyetini sağlayabilmek için yılın 365 günü her türlü hava ve deniz koşullarında kesintisiz bir şekilde kılavuzluk hizmeti vermektedir. Modern hayatımız için vazgeçilmez olan ürünlerin tedarikinin devam etmesine de katkıda bulunmuşlardır. En kritik aşamalarda gerçekleştirilen operasyonlarla kılavuzluklar tam anlamıyla bir emniyet unsurudur. İnsan hayatı, deniz çevresi, liman ve geminin korunması için bütün taraflardan bağımsız olarak sadece emniyet için gerçekleştirilen kılavuzluk aynı zamanda küresel ürün tedarikinde deniz yolunun önemi göz önüne alındığında ülkelerin ekonomisi için de önemli bir yerdedir. 

Meslek yaşamları boyunca Türk denizciliğine hizmet etmiş çok değerli ağabeylerimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Allah tüm meslektaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu bir hayat nasip etsin. Sizler Mavi Vatanımızın, limanlarımızın ve boğazlarımızın görünmez kahramanlarısınız. Yolunuz açık, pruvanız neta olsun, Allah selamet versin, saygılarımla.’’ ifadelerini kullandı.

Mutlu Dündar’ın konuşmasından sonra plaket teslim seremonisi gerçekleştirildi ve yemeğe geçildi.