Türk sahipli gemi kurtardığı göçmenlerle Akdeniz'de mahsur kaldı!

M/V Ugur Dadaylı isimli geminin Türk personeli Malta'dan gelen talebe uyarak batmakta olan bir tekneden 100 göçmeni kurtardı. Ancak Malta'nın göçmenleri reddetmesi ve göçmenlerin Tunusa gitmek istememesi üzere Türk personel kendi gemisinde mahsur kaldı.

M/V Ugur Dadaylı isimli Marshall Adaları bayraklı geminin, Tunus'un Sfax limanından yine Tunus'un Sousse limanına giderken bu sabah saat 06:30 civarında Malta MRCC ve VTS'den belirtilen koordinatlarda küçük bir bot olduğu ve mevzubahis bota yardım etmek üzere belirtilen koordinatlara gidilmesi hususunda hem yazılı hem de VHF ile talep aldığı belirtildi.

Alınan talep neticesinde geminin rotasını belirtilen koordinatlara çevirerek içerisinde yaklaşık 100 kişi bulunan ve batmak üzere olan tekneye ulaştığı bilgisi edinildi. Geminin Türk personeli, batmakta olan botun içindeki 100 kişiyi kurtardı ve durumu Malta Mrcc merkezine bildirildi.
 
Fakat tam bu noktada işler içinden çıkılamaz bir hal aldı. Malta MRCC cevap olarak, Malta'ya gelinmemesini ve göçmenlerin en yakın ülke olan Tunus'a götürülmesini talep etti. Göçmenlerin Tunus'a dönmeyi reddetmesi üzere gemide ayaklanma çıktığı ve Türk personelin kendisini güvenli alanlara kilitlediği anlaşıldı.

Gemideki personelin, kurtarma talimatını Malta’dan aldığı ve bu sebeple kurtarılan göçmenlerle birlikte nihai olarak Maltaya doğru haraket ettiği bildirildi. Şu an geminin Malta’ya doğru gitmekte olduğu ve bu gece yarısı Malta’da olacağı bilgisi edinildi.

''Yardımlarınızı bekliyoruz!''
 
Gemi sahibi Dadaylilar Shipping; ''Gemide bulunan sağlık durumları pek de iyi gözükmeyen yaklaşık 100 kişinin gemiden alınması için yardımlarınızı bekliyoruz'' açıklamasını yaptı.