TÜROB'dan otellere: İzni iptal olan memurun parasını iade edin

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), darbe girişiminin ardından konaklama alanlarına yazı gönderdi. Yazıda izni iptal olan memurun parasının iade edilmesi gerektiği belirtildi.TÜROB...

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), darbe girişiminin ardından konaklama alanlarına yazı gönderdi. Yazıda izni iptal olan memurun parasının iade edilmesi gerektiği belirtildi.

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, uygulama ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Başbakanlık tarafından yayınlanan bir genelge ile tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri ikinci bir emre kadar kaldırılmış, halen izinde bulunanların en kısa sürede görevlerinin başına döneceği bildirilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü dönemde kamu çalışanlarının yapmış olduğu otel rezervasyonlarının misafirin kendi iradesi dışında, öngöremediği ve engelleyemediği mücbir sebepler nedeniyle iptal edilmekte olduğu görüşü ifade edilmektedir. Mevcut şartlar gözönüne alınarak birlik, beraberlik ve demokrasiye olan inancımızla bahsi geçen sebeplerden ötürü kamu çalışanlarının rezervasyon iptallerinde misafirlerimize tolerans gösterilmesi yönündeki görüş ve önerilerimizi takdirlerinize sunarız."